Тамара Коблик

Помер викладач тернопільського університету

Олександра Мацюка не стало на 54-му році життя. Вічна пам'ять

26 липня 2023 року на 54 році пішов із життя кандидат технічних наук, доцент Олександр Мацюк. Про це повідомили на сторінці Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя у фейсбуці.

Народився 10 жовтня в с. Іванківці (тоді Лановецького р-ну) Тернопільської області. В 1986 р. закінчив середню школу в с. Буглів на Лановеччині. З 1986 р. по 1992 р. навчався в Київському державному університеті імені Тараса Шевченка (тепер Національний університет імені Тараса Шевченка), на фізичному факультеті. Успішно закінчив університет в 1992 р. і отримав спеціальність – фізик, викладач.

Професійний шлях в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя пройшов від посади інженера відділу медичного приладобудування ТПІ ім. Івана Пулюя (1993 – 1997) до завідувача кафедри комп'ютерних наук (2007 – 2012), декана факультету комп’ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії (2010 – 2017).

Плідно працював на науковій ниві. Автор понад 100 наукових та навчально-методичних праць, 50 наукових статей у фахових вітчизняних та закордонних виданнях (у т.ч. 32 наукових публікацій, які індексуються у наукометричній базі Scopus та Web of Science).

Очолював науково-дослідну лабораторію «Розумне місто Тернопіль». Готував дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора наук.

Користувався повагою серед колективу університету та студентів. І в роботі, і у вільний час був щирим другом, любив свою родину, малу і велику Батьківщини. Завжди був готовий прийти на допомогу і колегам, і студентам. Ніколи не відмовлявся поділитись досвідом, допомагав в організації роботи кафедри, факультету.

В нашій пам’яті Олександр Васильович Мацюк назавжди залишиться людиною високого інтелекту, талановитим педагогом і науковцем, щирим приятелем та колегою, - йдеться у повідомленні на сторінці університету у фейсбуці. - Висловлюємо глибокі співчуття його сім’ї та близьким і розділяємо з ними біль втрати.

Вічна пам’ять!

Панахида відбудеться 26 липня 2023 року о 19.00 год в Церкві Святого Духа УГКЦ (вул. Генерала Тарнавського, 2а).

Про чин похорону буде повідомлено згодом.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео