Тамара Коблик

Посилка вартістю понад пів мільйона гривень: ошукали тернополянку

Будьте особливо уважними, знайомлячись з людьми в мережі. Через таке віртуальне спілкування втратили гроші вже чимало жінок з Тернопільщини

телефонний шахрай

До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 67-річна жителька обласного центру із заявою про те, що невідомі особи шляхом обману заволоділи значною сумою її коштів. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Жінка розповіла, що місяць тому почала спілкуватися у соціальній мережі з чоловіком, котрий днями попросив її отримати посилку та переслати в Індію його доньці. Розповідав, що надсилає 40 тисяч американських доларів готівкою. Вмовив оплатити витрати за доставку посилки, а згодом, після отримання, компенсувати собі всю суму з бонусами.

Наступного дня тернополянці почали телефонувати начебто співробітники компанії, що займалася доставкою, і вимагати оплатити різні послуги – розмитнення, адресну доставку та інше. Словом, за чотири дні жінка перерахувала на банківські картки невідомих осіб 510 тисяч гривень. Посилки так і не отримала, перервався зв'язок і з відправником.

Зрозумівши, що її обдурили, тернополянка звернулася до поліції. За даним фактом розпочато досудове розслідування відповідно до ч. 4 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Шахраї не перестають використовувати різні методи та спроби заволодіти чужими коштами. Іноді дійсно складно розпізнати ошуканта, але вас має насторожити вимога сплатити власні гроші за якісь посилки, подарунки чи інше майно. Будьте особливо уважними, знайомлячись з людьми в мережі. Через таке віртуальне спілкування втратили гроші вже чимало жінок з Тернопільщини. Заморські кавалери обіцяли навіть одружитися, та всі наміри розвіювалися, щойно вдавалося видурити у жертв кошти.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео