Тамара Коблик

Президентам Польщі та Литви подарували ікони, які написав випускник академії з Тернопільщини

Це ікони «Юрій Змієборець» з прапорами Польщі та Литви

Іконописець Андрій Охоцький спеціально для президента Польщі Анджея Дуди та президента Литви Ґітанаса Науседа написав дві роботи на бронеплитах. Це ікони «Юрій Змієборець» з прапорами Польщі та Литви, написані в рамках проєкту ArtAmor.

Про це розповіли на сторінці проєкту.

Днями у Львові керівники України, Польщі та Литви провели чергові переговори та підписали спільну декларацію президентів Люблінського трикутника. В ході зустрічі Володимир Зеленський подарував колегам спеціально для них написані роботи.

Іконописець Андрій Охоцький спеціально для Анджея Дуди та Ґітанаса Науседа написав додаткові дві роботи на бронеплитах в рамках проєкту ArtArmor. Це ікони «Юрій Змієборець» з прапорами Польщі та Литви.

Ми віримо в те, що ексклюзивні експонати нашої виставки знайдуть гідне місце в музеях Польщі та Литви, а також спонукають польських та литовських митців взяти участь у створенні інших експонатів ArtArmor, - йдеться у повідомленні.

Автором робіт Анджею Дуді та Ґітанасу Науседі є випускник Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, кафедри мистецьких дисциплін та методик їх викладання Андрій Охоцький.

Фото зі сторінки ArtAmor у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео