Анастасія Кисіль

Продавати алкоголь чи ні, кожна громада Тернопільщини вирішує окремо

Також органи місцевого самоврядування самостійно встановлюють часові рамки продажу алкогольних напоїв, нагадують у військовій адміністрації

Раніше Рада оборони області прийняла рішення про те, що всі органи місцевого самоврядування самостійно вирішують, чи надавати дозвіл на продаж алкоголю. Також громади встановлюють часові обмеження, коли продавати алкогольні напої. Це рішення діє і надалі, повідомив під час брифінгу 26 травня голова Тернопільської обласної військової адміністрації. 

Що стосується реалізації пива: пиво - слабоалкогольний напій. Це означає, що воно також підпадає під юрисдикцію громади. Тому, відповідно, кожен орган місцевого самоврядування самостійно вирішує, чи його продавати, та встановлює часові рамки продажу, - зазначає очільник області. 

Нагадаємо, продаж алкоголю на території Тернопільської міської територіальної громади дозволили 16 квітня з 11:00 по 17:00 год. у торговельних мережах, а в закладах ресторанного господарства – до 21:00 год. На Кременеччині дозволили продаж алкоголю з 30 квітня. Продаж слабоалкогольних напоїв та вина на території громади дозволили з 9:00 до 20:00 в торговельних мережах та з 11:00 до 21:00 у закладах ресторанного господарювання. На Чортківщині також дозволили продавати алкоголь аж з 14 травня. Міцні напої і пиво у магазинах можна реалізовувати з 8.00 до 18.00, у барах та ресторанах – з 11.00 до 21.00. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео