«Пташка» вдома! Двох тернополян звільнили з полону

Рідні, друзі, знайомі та сотні користувачів соцмереж вітають Катерину і Михайла з поверненням додому. Це найкраща новина вечора, - пишуть у соцмережах

Парамедикиню з «Азовсталі» Катерину Поліщук «Пташку» звільнили з полону. Про це увечері 21 вересня повідомив на своїй фейсбук-сторінці нардеп, волонтер Юрій Мисягін.

«Пташка» вдома! - написав він. 

Також звільнили морського піхотинця, тернополянина Михайла Діанова. За час перебування у полоні, як видно на фото, чоловік дуже змінився. 

Михайло «Піаніст» теж вдома! - додає Мисягін. 

Інформацію про звільнення полонених підтверджують і на сторінці Верховної ради України. 

Нагадаємо, Катерина Поліщук – випускниця Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької, парамедикиня. Навесні дівчина підкорила мережу співами у підземеллі «Азовсталі», за що її назвали Пташкою. У травні разом із іншими захисниками заводу опинилася у полоні в росіян. З того часу інформація про неї була відсутня. 18 вересня у соцмережах з'явилося інтерв'ю з Катериною, яке записали російські пропагандисти. Тоді стало зрозуміло, що «Пташка», про яку досі не було жодної звістки, жива!

Фото пораненого бійця з «Азовсталі» Михайла Діанова з апаратом Ілізарова на руці стало відоме на весь світ. Морський піхотинець родом з Тернополя потрапив у полон, звідки рідні не мали від нього практично жодної звістки. Лише знали, що живий і щиро вірили у його повернення додому. У липні цього року журналісти Терену поспілкувалися з мамою Михайла, яка продавала плетені власноруч іграшки і таким чином збирали кошти на лікування сина, якого чекала з полону і дочекалася!

Фото Юрія Мисягіна.

Вибір читачів за тиждень

Відео