Ростислав Фук

росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдатів: командувач Сухопутних військ ЗСУ

Є вірогідність, що на початок літа росіяни можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків

росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдатів, і не виключено, що влітку ворог спробує здійснити наступ на одному з напрямків. Про це в ефірі телемарафону заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк, пише Українська Правда.

Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання – більше 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність, – каже він.

За його словами, є вірогідність, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків.

Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Ми зробимо все для того, щоб максимально нанести втрати противнику такі, що ми й робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації, – додав генерал-лейтенант.

Павлюк нагадав, що Україна зараз не має переваги в повітрі, і це дозволяє ворогу завдавати потужних авіаударів по позиціях українських захисників.

Очільник сухопутних військ заявив, що військові партнери в Європі добре розуміють наслідки падіння України у війні:

Якщо нам не вдасться втримати (російські війська – ред.) в Україні, наступною країною буде вже країна НАТО.

За його словами, окупанти продовжують вести наступальні операції на лінії фронту та обстрілювати мирні міста. 

Фото РБК-Україна

Вибір читачів за тиждень

Відео