Юлія Пацкаль

Розклад різдвяних богослужінь у костелі в Тернополі

У католицькому храмі 25 грудня відправлять три різдвяні служби двома мовами - українською і польською 

25 грудня відзначатимуть Різдво Христове за григоріанським календарем. Парафіяни католицької церкви зберуться у неділю, 25 грудня, на різдвяні богослужіння в костелі Божого милосердя і Божої Матері Неустанної Помочі на просп. С. Бандери, 57. Цього святкового дня тут буде три відправи.

Свята Меса розпочнеться в храмі у суботу, 24 грудня о 8:00, а Пастирська Служба Божа - о 21:00. 

У неділю, 25 грудня о 8.30 - перше різдвяне богослужіння польською мовою. Вже за три години, об 11:30 проведуть другу відправу українською мовою. О 18:00 пройде  вечірнє святкове богослужіння. Його відправлять українською та польською  мовами. 

Розклад Різдвяних богослужінь

До слова, чи будуть різдвяні служби 25 грудня, ми також поцікавилися у храмах УГКЦ та ПЦУ в Тернополі. Однак там повідомили, що цього дня проведуть традиційні недільні відправи, оскільки цього року ще немає офіційних змін щодо святкування Різдва в Україні. Якого числа відзначати цей день, віряни можуть вирішувати на власний розсуд. 

У 2022 році ніяких календарних змін не відбуватиметься. Тому і всі святкові богослужіння - згідно звичних дат чинного графіку. Слідкуйте за оголошеннями у нашому храмі, - зазначають в одному з головних храмів Тернополя Архикатедральному соборі Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці.

Читайте також: 25 грудня чи 7 січня: коли тернополяни святкуватимуть Різдво.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео