Тамара Коблик

САП оскаржує запобіжні заходи у справі голови Тернопільської облради та двох ексзаступників начальника Тернопільської ОВА

Сторона обвинувачення готує клопотання про відсторонення голови Тернопільської обласної ради від займаної посади

Спеціальна антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи голові Тернопільської облради та двом ексзаступникам голови Тернопільської ОВА. Про це повідомили на сторінці САП у фейсбуці.

Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом ексзаступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеною слідчим суддею, та у суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого ексзаступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого ексзаступника, - йдеться у повідомленні.

Крім того, оскільки злочин, який інкримінують голові Тернопільської облради, пов'язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, сторона обвинувачення готує клопотання про відсторонення особи від займаної посади.

Разом з тим, повідомляємо, що двоє ексзаступників голови Тернопільської ОВА з березня 2023 року увільнені від виконання своїх посадових обов’язків, - уточнюють у прокуратурі.

Нагадаємо, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом ексзаступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України.

Михайло Головко вже вчора, 3 липня, повернувся на роботу.

Читайте також: Банка білих грибів, «індєєц» і броня: НАБУ оприлюднило записи вимагання коштів у підприємця з Тернополя

Володимир Труш прокоментував обшуки НАБУ в “білому домі” у Тернополі 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео