Ростислав Фук

Штормове попередження: прогнозують погіршення погоди на Тернопільщині

Синоптики попереджають про І рівень небезпечності

Осінній_вітер

Сильні пориви вітру та дощ із мокрим снігом прогнозують 24 листопада у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології.

24 листопада погоду області визначатиме тилова частина циклону з центром над Європейською територією росії та проходження його холодних атмосферних фронтів, – йдеться в повідомленні.

Прогноз погоди на три дні:

24 листопада: Область: Хмарно. Вночі помірні дощі. Вдень невеликі опади (дощ з мокрим снігом). Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, пориви 17 – 22 м/с. Температура впродовж доби 0 – 5° тепла.

Тернопіль: Хмарно. Вночі помірний дощ. Вдень невеликі опади (дощ з мокрим снігом). Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7 – 12 м/с, пориви 17 – 22 м/с. Температура впродовж доби 2 – 4° тепла. (І рівень небезпечності, жовтий – НМЯ І).

25 листопада: Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі 0 – 5° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

26 листопада: Хмарно. Невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, вдень пориви 15 – 20 м/с. Температура впродовж доби 0 – 5° морозу.

Для того, щоб уникнути можливої небезпеки, рятувальники просять дотримуватися наступних рекомендацій:

  • Щільно зачиняйте вікна, щоб запобігти потраплянню вітру в приміщення.
  • Позбудьтеся всіх предметів на балконах та лоджіях, які можуть випасти назовні, це стосується вашої та безпеки оточуючих.
  • Утримуйтесь подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, великих дерев та інших об'єктів, які можуть стати небезпечними під час сильних вітрів.
  • Уникайте паркування автотранспорту поруч із зазначеними об'єктами, щоб запобігти можливим пошкодженням.

Будьте обережні та дотримуйтесь наших рекомендацій для забезпечення безпеки своєї та оточуючих. Слідкуйте за новинами та оновленнями щодо погодних умов, – кажуть рятувальники.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео