Ілона Хомів

Скільки коштують зарядні станції, генератори та павербанки у Тернополі 

У найбільшому попиті зарядні станції, помітили продавці, а також пристрої, що роздають електроенергію для WI-FI-роутерів

Через відключення електроенергії у Тернополі зріс  попит на зарядні станції, павербанки та генератори. Цьогоріч тернополяни намагаються добре підготуватися до відключення і стараються купити потрібну техніку та гаджети.  У деяких магазинах через це вже встигли зрости ціни. Скільки коштують генератори, павербанки й зарядні станції у  Тернополі, журналісти Терену дізнались у місцевих магазинах техніки. 

Як повідомили у магазині LARGO, з початком відключення світла ціни на будь-яку техніку, що має стосунок до блекауту,  зросли орієнтовно на 30%. 

Приблизна вартість повербанка потужністю у межах 18-25 Вт – 1500 гривень, генератори – від 15 000 гривень. Попит на такі товари є, адже у людей з'явилася потреба подбати про комфорт у своїх домівках під час відключення електроенергії,  – зазначає директор магазину Дмитро Філек.

Популярні зарядні станції

Як розповідають у магазині “Алло”, тут ціни на павербанки не змінилися, деякі моделі навіть подешевшали. На ці пристрої зараз немає значного попиту, адже покупці більше цікавляться зарядними станціями та генераторами. Тому що ними можна підживити більші електронні прилади, наприклад: холодильник та котел. Найбільший попит у магазині на зарядні станції, адже ними можна користуватися в домашніх умовах, вони не залишають жодних випарів та адекватно працюють.

Павербанки потужністю 20 і більше Вт у нас можна придбати за 1200-1300 гривень, зарядні станції – починаючи  від 45 тисяч. Це кіловатна станція, яка, приміром, підтримує 6-7 годин роботи котла. У нашому магазині є популярними EcoFlow та Jackery. Ціна на генератори зараз зросла на 7-8 тисяч гривень. Якщо раніше хороша модель коштувала 12 тисяч, то зараз 20-25 тисяч. Однак попит на генератори не є великим, бо наш магазин більше орієнтований на місцевих покупців, а використовувати цю техніку в домашніх умовах заборонено. Тому місцеві більше орієнтуються на зарядні станції, – каже експерт з продажів Тарас Мороз.  

Багатьом важливо, щоб працював Wi-Fi

У магазині Comfy помітили, що зараз першочерговий запит від клієнтів на те, щоб працював Wi-Fi. Тому купують пристрої, які б роздавали електроенергію для роутера. Також у магазині  активно купують зарядні станції для того, щоб взимку не залишитись без тепла. 

Вартість зарядної станції у нас – від 8 тисяч гривень до понад 100 тисяч. Ціна залежить від об'єму живлення. У попиті EcoFlow, Anker, Bluetti. Вартість генератора – понад 25  тисяч гривень, однак попиту на них наразі немає, – розповідає продавець-консультант Денис Бояринцев.

Нагадаємо, через масові обстріли та руйнування енергетичної інфраструктури на Тернопільщині та у всіх областях України вже третій тиждень діє графік погодинного відключення електропостачання. 

Читайте також: З'явився графік вимкнення світла на Тернопільщині з 10 по 16 червня

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео