Орест Сарматський

Стартувало виробництво рослинного м’яса (Агроновини)

0701 (Copy)

Український стартап розробив та запустив виробництво рослинного м’яса.

Про це повідомляє agronews.ua.

- Нашою метою було зробити м’ясо з рослин, яке за смаком не відрізнялося б від тваринного і було б корисніше за своїми властивостями, – зазначає розробник ідеї і засновник Eat Me At Андрій Черуха.

За його словами, за два роки пошуку до розробки були залучені десятки технологів з різних країн, зроблені сотні тестів, рецептур фаршу, в результати були вироблені власні технології виготовлення

Андрій Черуха уточнив, що основа продукту – це текстурований соєвий білок, багатий рослинними білками. За смак відповідають дріжджові екстракти, які виготовляються з неактивних дріжджів, вони в своєму складі дуже багаті білками і вітамінами групи В.

Для присмаку м’яса і вирішення проблеми дефіциту заліза в раціоні людей, до складу розробники додали мінерали Коджі, які видобуваються природним шляхом з міцелію Коджі (різновид грибів, які часто використовується в азіатській кухні для бродіння і ферментації продуктів).

Для скріплення фаршу в стабільну масу використовується метилцелюлоза, за властивостями схожа на желатин, для жирності – -кокосова та соняшникова олії, колір м’яса імітує сік буряку і натуральний барвник з карамелі.

Як зазначено на сайті виробника, ціна за 350-грамову упаковку такого продукту складе 160 грн, при оптових замовленнях передбачені знижки.

 

В Україні осіння посівна озимих культур може затягнутися до грудня

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Пізній озимий сів є вже традиційним для українських аграріїв, оскільки жорсткі посушливі умови в серпні-вересні змушують зрушувати терміни проведення посівної.

І озима посівна 2020 року не стала винятком, вважає начальник служби бізнес-проектів ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко. Про це повідомляє agronews.ua.

Згідно з даними Укргідрометеоцентру, кумулятивне кількість опадів в період з 1 серпня по 20 вересня 2020 року на більшій території України не перевищувало 10-30% від норми, що менше, ніж під час посухи 2015 року.

У зв’язку з цим науковці рекомендували змістити строки сівби на другу декаду вересня – першій декаді жовтня. У той же час в деяких регіонах високий ризик затягування посівної аж до першої декади грудня, якщо це дозволять зробити погодні умови.

- Згадуючи посівну 2015 року, можна відзначити, що, згідно з даними профільного міністерства, досить активна сівба тоді здійснювалася в листопаді і навіть в першій половині грудня. Так, за підсумками листопада 2015 року було засіяно близько 274 тис. га озимою пшеницею (4% від загальної посівної площі під культурою) і близько 126 тис. га – озимим ячменем (12%).

Безумовно, ключовий вплив на виробничі показники озимих культур мають погодні умови в зимовий період і в період весняної вегетації, але, з іншого боку, дані значення показують, що пізня сівба не такий критичний для формування майбутнього врожаю.

Для формування врожаю озимих культур 2021 року окрім дефіциту вологи характерний ще й дефіцит оперативної інформації щодо посівної кампанії, що буде впливати на формування ринкової ситуації і цінових трендів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео