Степан Барна у Києві демонструє потенціал Тернопілля

У рамках проекту «Український інвестиційний діалог» 22 травня у Києві відбувається міжнародна конференція «Інвестиції в альтернативну енергетику та енергоефективність».

Співорганізаторами заходу є Київська і Тернопільська обласні державні адміністрації.

Тернопільська делегація під час конференції демонструє потенціал свого краю. Також голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час заходів зустрінеться із послом Канади в Україні Романом Ващуком. Відтак, обговорять втілення проектів щодо запровадження енергозберігаючих технологій в Тернопільській області та візит Романа Ващука на Тернопільщину для ознайомлення з можливостями та перспективами краю.

Загалом, під час конференції йтиметься про реалізацію Національного плану дій з відновлювальної енергетики на період до 2020 року, результати та можливості програми фінансування альтернативної енергетики в Україні, а також пропозиції міжнародних експертів з Європи щодо залучення фінансування в українські ВДЕ-проекти. До обговорення будуть залучені народні депутати профільних комітетів Верховної Ради та представники Міненерговугілля.

Нагадаємо, 20 травня в Тернопільській ОДА відбулася зустріч голови Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослава Гочака з віце-президентом Тернопільського представництва Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарасом Демкурою, виконувачем обов’язків керівника апарату Тернопільської ОДА Віктором Шумадою та  начальником управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Русланом Куликом. Тоді обговорили попередні пропозиції щодо залучення інвестицій у сферу відновлювальної енергетики в області, а також запланували заходи та зустрічі під час конференції.

Зокрема, Тарас Демкура запропонував скоординувати дії Світового конгресу українських молодіжних організацій для налагодження ділових та партнерських відносин, створення коворкінгових центрів в країнах, де є представництва цієї організації, і необхідність в обміні досвідом з Тернопільським коворкінговим центром, відкриття якого відбудеться 12 червня в торгово-розважальному центрі «Атріум».

У свою чергу Мирослав Гочак ознайомив учасників зустрічі із ходом підготовки до світового форуму Світового конгресу українських молодіжних організацій, який запланований на серпень цього року.

Довідково:

«Український інвестиційний діалог»  – міжнародний проект, який представляє собою комунікаційний майданчик для великого та малого бізнесу, інвесторів та представників влади, громадськості та ЗМІ з України, Європи та СНД. Раніше було заявлено проведення міжнародного бізнес-форуму за тематичними напрямками «Енергетика» та «Фінансовий сектор», який за рішенням Оргкомітету проекту трансформувався у дві міжнародні конференції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео