Євгенія Цебрій

У Тернополі суд призначив трохи менше мільйона застави підозрюваному у незаконному продажу бронежилетів (фото)

Наразі підозрюваний - на волі і зобов'язаний внести заставу упродовж 5 днів. Чоловікові загрожує від 5 до 7 років тюрми

Запобіжний захід у вигляді застави понад 780 тис. грн строком на два місяці обрав Тернопільський міськрайонний суд тернополянину Ігорю Г. - підозрюваному у продажу бронежилетів, які привезли з-за кордону у вигляді гуманітарної допомоги. 

Чоловік зобов'язаний внести заставу упродовж 5 днів. Також підозрюваний протягом 5 днів може оскаржити ухвалу у апеляційному суді.

Зазначимо, що саме про запобіжний захист у вигляді застави просив суд прокурор. Сторона захисту наполягала на особистому зобов'язанні. 

Ухвалу оголосив суддя Сергій Кунцьо 12 серпня

Захисники підозрюваного вважають, що обвинувачення є передчасним, а підозра необґрунтована належними доказами. Підозрюваний Ігор Г. каже, що сталася прикра помилка. У суді він був небагатослівним. 

Сподіваюся, що все швидко закінчиться, і слідство встановить істину у справі. Зобов'язуюся з'являтися за першим дзвінком на всі виклики слідства, - сказав він. 

Відомо, що 34-річний підозрюваний є батьком чотирьох дітей та керівником ТОВ, яке займається виробництвом готових текстильних виробів, крім одягу, виробництвом алюмінію, оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів. Але він не є ФОПом, який може торгувати амуніцією, наголосив слідчий у справі. 

Захисники підозрюваного вважають, що обвинувачення є передчасним, а підозра необґрунтована

Нагадаємо, за версією слідства, тернополянин разом зі спільниками ввозив в Україну бронежилети, кошти на які збирали у США. Амуніцію на пожертви з-за кордону передавав брат організатора схеми. ЇЇ доправляли зі США до Польщі літаком, а далі переправляли в Україну як гуманітарну допомогу місцевому благодійному фонду. Однак вона потрапляла не до благодійної організації, а на склади чоловіка, звідки він її продавав.

У суді підозрюваний був небагатослівним

Як повідомили у Тернопільській обласній прокуратурі, підозрюваного викрили під час продажу 49 жилетів на суму 620 тис. грн. Чоловікові інкримінують частину 3 статті 201-2 Кримінального кодексу України - незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги,  вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі, або під час надзвичайного або воєнного стану. Підозрюваному загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.  Правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочину. Вилучену амуніцію передадуть на потреби ЗСУ.

Фото Терену

Вибір читачів за тиждень

Відео