Анастасія Кисіль

Судитимуть водія, причетного до смерті подружжя та травмування дитини на Тернопільщині

Керування у стані алкогольного сп'яніння, перетин суцільної смуги та виїзд на зустрічну стали причиною ДТП, в якій загинуло подружжя з Тернополя і травмувався п'ятирічний хлопчик. 

Нагадаємо, що аварія трапилася 8 листопада минулого року неподалік села Шибалин Бережанської територіальної громади. 

Як писав «Терен» раніше, водій, 1978 року народження, керуючи автомобілем Skoda Yeti, виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з Daewoo Lanos. В результаті удару, чоловік та дружина з Daewoo загинули одразу. П’ятирічного хлопчика у важкому стані госпіталізували до реанімації. Дитина від удару опинилася на панелі біля лобового скла.  

Фото ГУНП

- Порушника затримали на місці події згідно із статтею 208 КПК. Чоловік пройшов тест на стан алкогольного сп’яніння, який показав в його крові 1,3 проміле алкоголю. Досудове розслідування завершилося і справу слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту скерували до суду згідно із ч.4 ст.286-1 ККУ, - пише Національна поліція Тернопільської області.

Чоловіку інкримінують порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що знижує увагу та швидкість реакції, що спричинило загибель кількох осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від семи до десяти років.  

Фото ГУНП

Фото ГУНП

Вибір читачів за тиждень

Відео