Ростислав Фук

Судитимуть жителя Тернопільщини за обіцянку вплинути на працівників МВС під час водійського іспиту

57-річному чоловікові загрожує до 5 років тюрми

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Кременецького району, звинуваченого в одержанні хабаря за вплив на працівників Територіального сервісного центру МВС і допомогти в складанні практичного іспиту та отриманні посвідчення водія. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

57-річного чоловіка викрили оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки. Процесуальне керівництво здійснювала Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Під час досудового розслідування з’ясувалося, що фігурант підшуковував людей, котрим за гроші обіцяв вплинути на посадових осіб Територіального сервісного центру з метою сприяння у складанні практичного іспиту з водіння для подальшого отримання посвідчення водія. Зловмисникові довели причетність до вчинення двох корупційних злочинів. В обох випадках він вимагав та отримав по 6 000 гривень неправомірної вигоди, - йдеться в повідомленні.

Санкція інкримінованої фігурантові статті – частина 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео