Орест Сарматський

Судитимуть начальника відділу земресурсів за передачу 1 га лісу під дачу (Агроновини )

1501 (Copy)

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу земельних ресурсів у Сумському районі за фактом службової недбалості, яка призвела до незаконної передачі в приватну власність 1 га земель лісового фонду. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України, пише agronews.ua.

За даними слідства, земельна ділянка, яка розташована на території Великочернеччинської сільської ради Сумського району, перебувала в постійному користуванні лісогосподарського підприємства і входила до складу земель, призначених для ведення лісового господарства. Однак начальник відділу земельних ресурсів, у порушення вимог чинного законодавства, погодив проєкт землеустрою щодо відведення вказаної землі фізичній особі для ведення особистого селянського господарства та індивідуального дачного будівництва.

Незаконна передача землі у приватну власність спричинила державним інтересам матеріальні збитки на 325 тис. грн. На даний час за клопотанням прокуратури на вказані землі рішенням суду накладено арешт, водночас прокуратура готує позовну заяву щодо повернення землі з протиправного користування.

1502 (Copy)
1502 (Copy)

Польський міністр вирішив подбати про українських заробітчан

Права українців, які працюють у Польщі, можливо, потрібно врегулювати міжурядовою угодою.

Про це заявив міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Ян Кшиштоф Ардановський. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

– У Польщі працює багато тисяч українців, які мають повагу завдяки своїй чесності, надійності, працьовитості. Можливо, це (статус українців – ред.) має врегулювати міждержавна угода, яка давала б і більші гарантії, і більшу безпеку, кращу опіку, дотримання прав працівників. Це все буде предметом міждержавних переговорів, – наголосив Ардановський.

За його словами, те, що до Польщі приїжджають тисячі українців, є доброю нагодою, щоб подружитися.

– Це прекрасна нагода, аби краще познайомитися. Адже у нас схожа мова, у переважній більшості ми християни. Потрібно пізнати себе і спосіб мислення, чутливість і на цьому будувати дружні відносини. Кращого часу не буде, – переконаний Ардановський.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео