Тамара Коблик

Сусідня Чернівеччина постраждала від ракетних обстрілів (відео)

На Львівщині ракету збили

Під час масштабної повітряної тривоги, що тривала понад 2,5 години, сусідні з Тернопільщиною області постраждали.

Так на Чернівеччині є пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу росіян. Про це повідомив у телеграмі голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Сьогодні о 08:40 ранку внаслідок ракетного удару пошкоджено об’єкт критичної енергетичної інфраструктури. Відбулося загоряння. На місце події одразу виїхали всі відповідні служби. Наразі пожежу локалізовано. 8 людей отримали незначні тілесні ушкодження (порізи), медичної допомоги не потребують, - написав він.

Фахівці оцінюють збитки - наслідки такого удару є дуже відчутними для всієї енергосистеми України. 

Я зараз тут на місці, ми поки не можемо надавати більше інформації, щоб не коригувати вогонь. На жаль, констатуємо значні пошкодження, я би сказав критичні. При цьому життю та здоров’ю людей нічого не загрожує, - повідомив Руслан Запаранюк.

Постраждалих серед населення немає.

Також над Львівщиною збили ракети ворога.

Вранці воїни ПвК «Захід» збили над Львівщиною три ракети окупанта. Дякуємо нашим захисникам неба, які швидко зорієнтувалися в складних погодних умовах та змогли вберегти нашу область. Руйнувань і постраждалих вдалося уникнути, - написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

В Офісі Президента вже прокоментували ранкові події.

Через масовані обстріли критичної інфраструктури вводяться екстрені відключення електроенергії. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

Російські терористи вчергове нанесли масований удар по об'єктах енергосистеми низки областей України. Частину ракет вдалося збити ППО, частина ж влучила в ціль. Служби працюють над ліквідацією наслідків, - йдеться у повідомленні.

У Хмельницькій області є руйнування цивільного об’єкту внаслідок падіння уламків ракет.

В Кам'янець-Подільському районі локалізовано падіння ракети у 2-х локаціях. Вони впали в полі, тому постраждалих та руйнувань немає. Уламки ще однієї ракети впали у Хмельницькому районі. В результаті падіння виникла пожежа, було пошкоджено дах та вікна в цивільній будівлі. Пожежу ліквідовано, на щастя, загиблих та поранених немає, - повідомив голова Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

З 7 ранку рф здійснила кілька хвиль атак по об’єктах критичної інфраструктури. Із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).

Протиповітряна оборона збила 44 ракети з 50.

Сьогодні вранці окупанти завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС, Дністровській ГЕС і Кременчуцькій ГЕС.

Нагадаємо, масштабну повітряну тривогу на Тернопільщині оголосили о 07:24.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео