Тамара Коблик

Територіальні громади Тернопільщини отримали майже 2,5 млрд грн податкових платежів

Це «плюс» до аналогічного минулорічного періоду 21 відсоток або 440,1 млн гривень

Гроші

Серед основних джерел, які наповнюють скарбниці територіальних громад Тернопільщини, – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це повідомили у секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Упродовж січня-травня 2022 року до місцевих бюджетів Тернопілля надійшло майже 2,5 млрд грн податкових платежів. Це «плюс» до аналогічного минулорічного періоду 21 відсоток або 440,1 млн гривень, – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Надходження з податку на доходи фізичних осіб цьогоріч склали 1,8 млрд грн, що на 28% або 383 млн грн більше, ніж у січні-травні 2021 року.

Наступний за рівнем надходжень – єдиний податок. Зокрема, суб’єкти господарювання, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів понад 400,4 млн грн, що більше на 19% або плюс 62,9 млн грн, ніж минулоріч.

До місцевих скарбниць також спрямували 53,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а це плюс 7% або 3,4 млн грн до п’яти місяців 2021 року. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео