Ростислав Фук

Тернопільщина на шостому місці в Україні за кількістю релокованих підприємств

Загалом від початку війни 800 підприємств з небезпечних регіонів релокували за підтримки держави

Тернопільщина посідає шосте місце за кількістю релокованих підприємств з небезпечних регіонів країни. Про це повідомила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, пишуть у пресслужбі міністерства.

Від початку війни 800 підприємств було релоковано з небезпечних регіонів за підтримки держави. На сьогодні 623 підприємства вже працюють на новому місці. Для ще 239 здійснюється пошук підходящої локації або способу транспортування. Понад 650 підприємств, які планували релокувати свої виробничі потужності, відмовились від переміщення у зв’язку з деокупацією територій, на яких вони розташовані. Окрім того, нині деякі підприємства повертаються на попередні місця роботи у зв”язку з покращенням там безпекової ситуації, зокрема, в Харківську, Чернігівську та Сумську область. 44 підприємства вже повернулись”, - розповіла Тетяна Бережна. 

За її словами, найбільше підприємств релокувались до Львівської (24%), Закарпатської (14,5%), Чернівецької (9,8%), Івано-Франківської (8,3%), Хмельницької (7,3%), Тернопільської (6,3%) областей.

Заступниця міністра зазначила, що програма релокації продовжує діяти, хоча кількість запитів значно зменшилась, порівняно з березнем-квітнем минулого року, коли кількість заявок сягнула тисячі.

Уряд продовжує надавати підтримку підприємствам, які вирішили релокуватись,  адже їх перевезення в безпечніші регіони - це збереження робочих місць, збереження динаміки сплати податків, збереження активності бізнесу, який є драйвером відбудови і сильним гравцем на економічному фронті, - наголосила Тетяна Бережна.

Читайте також: Їх не зупинили навіть ракети: як переселенці з Харкова шиють український одяг у Тернополі

Війна не завадила мріям: родина з Маріуполя відкрила пекарні на Тернопільщині

Фото з телеграм-каналу #ШоТам 

Вибір читачів за тиждень

Відео