Віра Олександрович

Тернопільщина прийняла близько 15-ти тисяч переселенців, транзитом проїхали понад 50 тисяч людей (відео)

Частина переселенців «осідає» в нашому краї. Місця для поселення готові для 34-х тисяч тимчасово переміщених. Утім, завданням максимум - прийняти 280 тисяч людей.

Про це повідомили об 11.00 сьогодні, 7 березня, під час брифінгу в Тернопільській військовій адміністрації. Нагадаємо, до її складу входять очільники краю, міський голова Тернополя, керівники всіх місцевих підрозділів силових структур тощо.

Голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш

- Україна вистоїть! - стверджує голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш. – Лише вчора Президент присвоїв звання «місто-герой» кільком містам, де тривають запеклі бої. Проте і Тернопіль – також Герой, адже ми є надійним тилом і для тих, хто воює, і для тих, кому даємо притулок. Уже 15 тисяч переселенців живуть у нашому краї. Транзитом проїхали понад 50 тисяч. Наразі ми можемо загалом прийняти 280 тисяч громадян із територій, де тривають бойові дії.

Принагідно він закликав громадян і надалі не забувати про свою безпеку та правильно реагувати на сигнал «Увага, всім». Мовляв, лише вчора було кілька ракетних ударів по сусідніх областях. Тож про небезпеку повітряного бомбардування забувати не варто.

- Місто функціонує, всі інфраструктура працює! – наголошує міський голова Тернополя Сергій Надал. – Було багато звернень із запитанням, чи можна відкривати магазини, заклади громадського харчування. Так, економіка має працювати! Треба наповнювати скарбницю податками, інакше - не можна. Радив би лише керівникам підприємств наперед подбати про безпеку своїх працівників. Люди мають знати, де розташоване найближче укриття, щоб заховатися там за умов небезпеки.

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Мер Тернополя принагідно нагадав про ініціативу Уряду щодо штрафів і пені за послуги ЖКГ. Втім, попросив містян за можливості сплачувати за отримані послуги, адже треба підтримувати нормальне життя у місті.

- Також попросив би усіх, хто приїхав у наше місто, зареєструватися офіційно, - каже Сергій Надал. – Це можна зробити на 2-му поверсі залізничного вокзалу. По-перше, це спростить життя самим переселенцям, адже вони зможуть згодом довести інформацію про місце свого перебування. По-друге, це допоможе правоохоронцям контролювати ситуацію і попереджати ймовірні факти провокацій.

Головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол

До цього прохання долучився головний поліцейський Тернопільщини Олександр Богомол.

- У нас є багато «площадок», де приймають переселенців. Роблять це і громадські організації і звичайні люди, у приватному секторі, - розповідає поліцейський. – Щоб було усім безпечно, про такі речі треба повідомляти.

До того ж, він повідомив про те, що на блокпостах у межах Тернопільщини намагаються навести порядок. Утім, черг у «години пік» все одно уникнути на вдається. Тому варто заспокоїтися і вичекати необхідний для огляду документів і авто час.

Голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко

- Допомогу з Тернополя ми наразі направляємо у Київ, Харків, – додає голова обласної ради Тернопільщини Михайло Головко. – Також активно приймаємо українців тут. Займаємо активну позицію. Зокрема, майже всі органи місцевого самоврядування вже прийняли звернення щодо закриття неба над Україною.

До речі, на користь тероборони, Національної гвардії та армії свої автомобілі вже «передали» 10 водіїв, яких впіймали за кермом напідпитку. І така робота триває.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

Вибір читачів за тиждень

Відео