Ростислав Фук

Тернопільська громада є однією з кращих в Україні по індексу благополуччя молоді

Реалізації ініціативи сприяє Молодіжна Міська Рада, молодіжні громадські організації та активна молодь

Днями відбулося оприлюднення результатів опитування молоді в рамках ініціативи Індекс Благополуччя Молоді (ІБМ) спільно з (UNFPA) Фондом ООН в галузі народонаселення, яке проводилося втретє у Тернопільській громаді. про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Реалізації ініціативи сприяє Молодіжна Міська Рада, молодіжні громадські організації та активна молодь.

Для визначення Індексу Благополуччя Молоді в Тернопільській міській територіальній громаді проводилося опитування, яке охоплювало 49 первинних показників згрупованих у сім блоків та дало змогу оцінити рівень добробуту молоді у різних сферах життя: освіта, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному, громадському житті, інформаційні та комунікаційні технології, безпека та захищеність, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до результатів, ІБМ у Тернопільській громаді в 2022 році становить 0,75, (де мінімально – 0, максимально – 1). Зокрема:

  • Освіта - 0,77;
  • Здоров'я - 0,83;
  • Економічні можливості - 0,70;
  • Участь у політичному житті - 0,76;
  • Участь у громадському житті - 0,87
  • Інформаційно-комунікаційні технології - 0,74;
  • Безпека і захищеність - 0,63.

Довідка. IБМ є інструментом для комплексного визначення аспектів, які сприяють та уповільнюють розвиток та самореалізацію молодих людей і заснований на фактичних даних, що охоплюють різні аспекти життя. Методологія розрахунку Індексу є інтегральною для міського рівня, створена на засадах Глобальних індексів розвитку та благополуччя молоді. Методика розрахунку муніципального Індексу, відмінно від Глобального, дозволяє гнучко розширювати коло характеристик благополуччя молоді і конкретизувати його виміри, – кажуть у міськраді.

До слова, показник ІБМ у Тернополі у 2020 рік склав 0,74 - найкращий результат в Україні, а в 2021 році показник зріс до 0,76.

Фото Тернопільської міської ради та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео