Ростислав Фук

Тернопільська спортсменка – чемпіонка Європи зі спортивної боротьби

Це вже третє «золото» європейської першості в кар’єрі спортсменки. Щирі вітання

Випускниця магістратури факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету Ірина Коляденко здобула золоту нагороду в категорії до 65 кг на чемпіонаті Європи зі спортивної боротьби, який проходив з 12 по 18 лютого у столиці Румунії Бухаресті. Про це повідомили у пресслужбі ТНПУ.

Спортсменка успішно виступила в категорії до 65 кг.

Ірина на шляху до фіналу достроково перемогла суперниць з Латвії, Німеччини, Азербайджану та Румунії. Причому, виступаючи у вищій ваговій категорії, за всі змагання Ірина не програла жодного балу і впевнено перемогла у всіх поєдинках з рахунком 31:0.

Таким чином, Ірина Коляденко здобула уже втретє в своїй кар’єрі «золото» європейської першості і допомогла жіночій збірній команді України в черговий раз стати найсильнішою командою на континенті.

До слова, у вересні минулого року спортсменка здобула «бронзу» на чемпіонаті світу та отримала ліцензію на Олімпійські ігри у Парижі.

Весною 2022 року Ірина чудом врятувалася з окупованого на той час Ірпеня, проте, згодом приступила до тренувань і почала входити у спортивну форму, в результаті перемігши на Кубку світу 2022 року. Вітаємо нашу випускницю з перемогою! Бажаємо їй успіхів на олімпійському килимі, а всім нам найважливішої перемоги над російськими окупантами, – йдеться в повідомленні.

Фото United World Wrestling

Вибір читачів за тиждень

Відео