Тамара Коблик

Тернопільські спортсмени достойно виступили на зимових Юнацьких Олімпійських іграх (фото)

У Канвондо завершилися IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри

Вперше 5 спортсменів Комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна ДЮСШ із зимових видів спорту» представляли Україну на мультиспортивному форумі чотириріччя, де отримали великий досвід, прагнення до нових висот та бажання вдосконалювати свої професійні навички. Про це розповіли у пресслужбі Тернопільської обласної ради.

Достойно виступили на змаганнях наші саночники Шевчук Антон та Панчук Максим, які зайняли 5 місце в командній естафеті. Також Панчук Максим зайняв 7 місце в двомісних санях. Шевчук Антон фінішував на 12 місці в одиночних санях.

В стрибках на лижах з трампліна наша Ільчук Дарина зайняла 30 місце на трампліні HS 109 та 14 місце в змішаних командних змаганнях.

В лижному двоборстві Шовкопляс Олександр фінішував на 29 місці (трамплін HS 109 / лижна гонка 6 км).

І наш лижник Тесельський Назарій зайняв 38 місце в спринті, 33 в гонці класичним стилем на 7,5 км та 12 в змішаній естафеті 4х5 км.

1Корея вразила юних атлетів своєю гостинністю та чудовою організацією Ігор. Із захопленням кожен зі спортсменів згадує не тільки дружню атмосферу під час змагань, а й час, проведений поза тренуваннями і важливими стартами. Організатори приготували для атлетів багато активностей та сюрпризів, зокрема різних конкурсів з пам’ятними подарунками, в яких брали участь юні спортсмени з різних країн світу. Об’єднуючись в команди та долаючи мовний бар’єр, представники юнацької збірної команди України познайомилися зі своїми колегами, знайшли нових друзів та отримали важливий досвід справжніх високорівневих змагань.

Також і наші спортсмени поділилися своїми емоціями та враженнями від змагань:

Шевчук Антон: «Гадаю, ми навіть перевершили власні очікування і загалом виступили досить непогано. На мою думку, зробили тут усе, що від нас вимагалося. Тому емоції тільки позитивні».

2Панчук Максим: «У нас вже був невеличкий досвід участі у командних змаганнях торік, і як раз тут у Кореї, але тоді ми не змогли фінішувати. Цього разу у нас взагалі супер заїзд вийшов, нам усе сподобалося і, зокрема, наш час у підсумковому протоколі».

Ільчук Дарина: «Я мріяла взяти участь у Юнацькій Олімпіаді. Щаслива представляти тут Україну. Своїми стрибками я не дуже задоволена, могла виступити краще, але вже є як є. На жаль, в Україні не має належних умов для підготовки в нашому виді спорту, дуже потрібно оновити трампліни».

Тесельський Назарій: «Ми з командою дуже хотіли попасти в десятку кращих, але, на жаль, нам не вдалося. Хоча на цьому ми не збираємося зупинятися, будемо активно працювати над вдосконаленням своїх навичок. В цілому я задоволений Олімпіадою та атмосферою цих змагань».

Фото пресслжуби ТОР

Вибір читачів за тиждень

Відео