Тернопільські учні радіють новим спортивним майданчикам (фоторепортаж)

На подвірї ТНВК «Школи-Ліцею №6 ім. Назарія Яремчука» зявився новий майданчик для занять спортом.

Відкриття універсального майданчика відбулось сьогодні, 6 вересня, якраз на початку нового навчального року.

- За стільки років чекання, ми нарешті отримали те, що так необхідно для навчання та для виховного процесу, - розповідає директор гімназії Олександр Остапчук. – Вони грали на асфальті усі ігри: футбол, баскетбол… нам було страшно. Але зараз, з появою нашого шкільного майданчика з початку навчального року кількість дітей, які займаються спортом, зросла. Незалежно ні від кого, у нас дуже хороші діти і батьки, ми практикуємо також такий вид спорту як флорбол.

У ліцеї №6 надзвичайно активні та спортивні учні, крім занять спортом у різних секціях більшість з них є переможцями чемпіонату України з флорболу серед шкільних команд, а жіноча половина викладацького складу, що входить до команди, є чемпіонами України з цього виду спорту.

- Цей майданчик не просто був необхідний, у ньому була велика потреба, адже школа стара, знаходиться в центрі міста і займатися дітям не було де. Дітей у школі близько тисячі, а на уроці буває по 2-3 класи одночасно. Майданчик до цього був заасфальтований, діти часто травмувалися, а зараз є накриття і він загороджений – це має велике значення, - розповідає Чикалова Надія Максимівна, вчитель фізичної культури.

Подібні дитячі майданчики будуть функціонувати ще у двох школах міста – це школа №19, і зараз у школі №8 тривають роботи по будівництву майданчика, а відкриття його планують на жовтень.

- Минулого року на нараді вчителів ми прийняли таке рішення, що  майданчики повинні зявитися не лише у дворах, а й безпосередньо у шкільних закладах. Тому цього року були виділені кошти на їх зведення. Така робота буде продовжена і в наступних роках, - запевняє міський голова Сергій Надал.

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео