Тетяна Бакай

Тернопільський художник намалював райський куточок на стінах свого будинку (фото) 

Також Рустам Давлетов посадив у дворі два дерева та один декоративний виноград, а в планах ще повісити вазони з кольоровими квітами

Тернопільський художник Рустам Давлетов намалював на стінах свого будинку райський куточок. Чоловік розповідає, що будинок та підʼїзд  були дуже занедбані, тож він хотів бодай трохи привести його в порядок. 

Я вже неодноразово звертався в ЖЕК, писав звернення про жахливий стан підʼїзду, але комісія, яка приходила, сказала, що тут лише в будинку 3 квартири і цього не достатньо, щоб зробити капітальний ремонт. А оскільки я тут живу та працюю, то мені хотілось навести тут лад, – розповів Терену тернопільський художник Рустам Давлетов. 

Будинок та під’їзд були дуже занедбані

Для нанесення малюнку художник використовував акрилові будівельні фарби. За основу брав звичайну вуличну емульсію, яка може митись і при низькій температурі не лущитиметься. Роботи з розмальовування стін будинку та підʼїзду тривали близько шести місяців. 

Спочатку я навів порядок в під’їзді, потім надворі, що зайняло найбільше часу. А от сам малюнок, до прикладу, у підʼїзді я створив за день, на дворі — на кожен елемент витратив орієнтовно по 2 дні, – каже художник. 

Надихнули на створення малюнків Рустама грецькі мотиви, які він побачив в інтернеті. 

На будинку мені хотілося зобразити чистоту, тому стіни там білі. Також додав сині сходи і паркани, надихнувшись зображеннями грецьких вулиць. А в підʼїзді я вирішив зобразити гори, щоб був ефект ніби ми підіймаємось ними, – розповідає Рустам Давлетов. 

Сусіди від побаченого були в захваті та дякували за те, що художник навів порядок біля будинку. Також чоловік посадив у дворі два дерева і один декоративний виноград. У планах митця ще повісити вазони з кольоровими квітами.

Фото, відео з особистого архіву Рустама Давлетова  

Вибір читачів за тиждень

Відео