Тернопільський краєзнавець представив книгу-фотоальбом з унікальними старовинними світлинами

На фото можна розглядати будівлі, вдивлятися в обличчя людей, яких вже немає, але пам’ять - це дуже цінно, зазначає автор книги Тарас Циклиняк

Нову книгу «Тернопіль, намальований світлом» представив 5 лютого в Центральній міській бібліотеці тернопільський краєзнавець Тарас Циклиняк. Це 12-та частина із серії книг «Дитинство Тернополя». Книга-фотоальбом складається зі старовинних світлин Тернополя кінця ХІХ - початку ХХ ст.

Книгу можна було придбати відразу під час презентації, виручені кошти підуть на потреби 77-ї бригади ЗСУ, в якій служить Тарас Циклиняк. На подію він прийшов разом із побратимами. 

Чесно кажучи, не розраховував на можливість бути на презентації, тому я дуже вдячний побратимам, що ми разом з ними сьогодні і змогли організувати цю зустріч, - каже краєзнавець. 

«Тернопіль, намальований світлом» - це каталог зі 160 кольорових поштівок. Тираж невеликий, друк тривав близько трьох місяців. Тарас Циклиняк щиро вдячний колекціонеру Віктору Кияшку, який безкоштовно надав унікальні світлини для книги зі своєї приватної колекції.

Те, що стосується майстерності фотографів, роботи яких використано у книзі, для мене - це шедеври. Я займався фото і розумію, наскільки з чуттям зроблені знімки, як це сфотографовано з розумінням того, як це має розглядатися, ще й розуміючи, що це технічно було складно зробити у ті часи, - розповідає краєзнавець.

Тарас Циклиняк розповідає, як обрав назву видання.

«Тернопіль, намальований світлом» - як можна краще назвати світлини про рідне місто? Це книга, яку не треба багато читати. Ви можете просто розглядати фото з будівлями, вдивлятися в обличчя людей, яких вже не існує, але пам’ять - це дуже цінно, - зазначає автор.

Книжка з'явилася завдяки підтримці Юрія Онукевича, саме в нього можна придбати видання, попередньо зателефонувавши: 097-752-48-11 або написавши на сторінку у фейсбуці. Ціна книги - 300 гривень. 

Авторка: Ольга Касько

Фото Ольги Касько і з фейсбук-сторінки Тараса Циклиняка

Вибір читачів за тиждень

Відео