Тернопільських школярів познайомили з Пінзелем

Обласний краєзнавчий музей проводить спеціальну програму з метою залучення дітей до високого мистецтва. Учнів, які в час канікул перебувають у пришкільних мовних таборах, запрошують відвідати залу музею, в якій експонуються роботи відомого скульптора Іоанна-Георгія Пінзеля.

З 21 листопада 2012 року по 25 лютого 2013 року його роботи побачили у найбільш популярному та авторитетному музеї світу – паризькому Луврі. Днями в рамках проекту «Канікули в залі Іоанна-Георгія Пінзеля» до Тернопільського краєзнавчого музею завітали понад сто учнів Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, інформує День.

“Ми розповіли дітям про роботи скульптора, показали їм фрагменти фільмів українських, польських, французьких і японських режисерів про Пінзеля. Ми раді бачити школярів у залах нашого музею, охоче знайомимо їх із творчістю Іоанна-Георгія  Пінзеля. Хоча це непросто, особливо, коли йдеться про дітей молодших класів. Але діти на вишукану естетику реагують безпосередньо. Їх захоплює те, що митець 18-го століття створив роботи, які нині дивують увесь світ”, – розповідає завідувач відділу Тернопільського обласного краєзнавчого музею, мистецтвознавець, дослідниця творчості Іоанна Пінзеля Віра Стецько.

Після повернення творів Іоанна-Георгія Пінзеля з виставки у Франції у краєзнавчому музеї подбали, щоб відреставровані скульптури виокремити в окрему залу Іоанна-Георгія  Пінзеля.

“Це було зумовлено бажанням представити пам’ятки експресивної барокової пластики другої половини 18 століття як окреме цілісне явище і забезпечити найкращі умови зберігання в експозиційних площах. Окрема зала дала можливість експонувати всі роботи Пінзеля, які є в збірці музею, адже творчість цього геніального скульптора викликала пожвавлене зацікавлення у відвідувачів. Я не скажу, що після виставки поспішив натовп шанувальників, як на то ми сподівалися, але коло поціновувачів митця значно розширилося”, – зазначає Віра Стецько.

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї сподіваються, що ознайомлення  дітей з творчим доробком  Іоанна Георгія  Пінзеля допоможе їм сформувати мистецький смак і цінувати надбання великих українців.

Вибір читачів за тиждень

Відео