Тернопільський обранець оприлюднив, скільки грошей депутати виділили на дитячі садки міста (таблиця)

Депутат-самопомічівець Назар Зелінка зібрав в одну таблицю всі види робіт і суми коштів на них, що передбачено виконати у всіх дитячих садочках міста. Результат він оприлюднив на своїй сторінці у «Фейсбук».

"Останнім часом багато батьків запитує в мене щодо виділеного фінансування на дитячі садочки у цьому році. Ці всі цифри є на сайті міської ради, але треба трохи пошукати і знайти в рішеннях по бюджету відповідні рядки", - пояснює Назар Зелінка.

За словами народного обранця, депутати на сесіях міської ради на 2016 рік виділили управлінню освіти і науки з бюджету розвитку 12 240 500 грн. на капітальні ремонти та придбання основних засобів дошкільких навчальних закладів та НВК, а також на капремонти території садків. Крім того було виділено з розрахунку по 100 грн. на дитину на поточні витрати садків.

В зведеній Н. Зелінкою таблиці можна легко розібратися та побачити, скільки, на що і на який садок було виділено коштів на капремонти і придбання основних засобів цього і попередніх років.

"Щодо частини закладів, де в таблиці дуже великі суми - це відкриття нових груп". - інформує Н.Зелінка.

Для довідки: капремонти - це капітальні ремонти каналізації, дахів, груп, приміщень загального користування, заміна вікон, дверей тощо. Придбання основних засобів - це купівля кухонної (духові, жарові шафи, плитки тощо) та побутової техніки (пральні машинки, праски, пилососи тощо), придбання меблів та інвентарю тощо.

Вибір читачів за тиждень

Відео