Олена Чепіль

Тернополян закликають брати участь у благодійних аукціонах на підтримку захисників

Усі охочі можуть придбати лот або ж віддати на продаж власні речі. Це можуть бути книги, прикраси, хендмейд-вироби

Взяти участь в онлайн-аукціонах на підтримку захисників можуть усі охочі.  Долучитися до доброї справи можна по-різному: надати власні речі для продажу або ж купити один із лотів. 

Така ідея зародилася ще на початку війни у Прасковії Болтовець. 

У 2014-2015 році виникла ідея зібрати в одному місці лоти, які з тих чи інших причин не підходять під формат великих аукціонів. Не щоб конкурувати з ними, а щоб працювати на спільну справу, - розповідає засновниця онлайн-аукціонів Прасковія Болтовець. 

Наразі до аукціонів долучається велика кількість охочих. Речі купують і співвітчизники, які зараз перебувають за кордоном – щоб потішити когось із близьких. Найпоширеніші лоти – це книжки, вироби ручної роботи, прикраси, невеликі колекційні та сувенірні дрібнички. 

Дуже цікаві лоти, які завжди користуються популярністю, пропонує наша постійна учасниця тернополянка Ірина Скасків. Вона підбирає декілька речей, об'єднаних спільною тематикою. Наприклад, шкарпетки, блок марок, торбинка із зображенням песика Патрона; марки, магнітик, конверт з логотипом «Доброго вечора, ми з України». Також надає цікаві речі тернопільська майстриня Галина Дудар - це ляльки-мотанки та витинанки, - каже Прасковія Болтовець. 

Фото: лоти тернополянки Ірини Скасків 

Аби продати річ, потрібно надіслати фото на фейсбук-сторінку Наноаукціон з коротким описом та орієнтовною ціною. Адмін сторінки робить пост, а потенційні покупці пишуть грошові ставки у коментарях. Через добу після останньої ставки лот закривається, а покупець перераховує кошти на аукціонну картку. 

Речі відправляють будь-якою поштовою службою, зручною відправнику і отримувачу, за рахунок отримувача. 

Речі передає чи пересилає лотодавець. Коли лот сплачено, я уточнюю у покупця адресу і чи відправляти лот прямо зараз, оскільки всі речі в нас зазвичай невеликі. Часто покупці просять притримати, щоб назбиралося декілька – і тоді пересилаю адресу лотодавцю для відправки, - пояснює засновниця проєкту.

Кошти йдуть на підтримку ЗСУ. “Наноаукціон” активно співпрацює з тернопільськими волонтерами, яким або передають зібрані кошти, або купують необхідні для військових речі. Загалом за час роботи аукціону вже зібрали понад 227 000 гривень. 

Ми завжди раді – як лотодавцям, так і покупцям, - каже Прасковія Болтовець. 

Фото з фейсбук-сторінки Наноаукціону

Вибір читачів за тиждень

Відео