Олена Чепіль

Тернополян закликають проводити дозвілля з пораненими військовими 

Із захисниками, які зараз перебувають на лікуванні у Тернополі, можна поспілкуватися, пограти настільні ігри чи прогулятися 

“Ми у величезному боргу перед усіма тими, хто ціною власного життя та здоров’я боронить наш спокій”, - каже тернополянка Лілія Проць. Вона організовує проведення дозвілля для поранених військових та закликає всіх небайдужих приєднуватися до ініціативи. 

Я хотіла та шукала можливості чимось допомогти країні та військовим, крім донатів. І нещодавно виникла ідея організовувати для хлопців декілька годин дозвілля. Можна просто спілкуватися, грати настільні ігри чи гуляти на свіжому повітрі. Багато захисників на візках, тому щоб пересуватися парком чи вулицею міста, їм потрібна наша допомога, - зазначає Лілія Проць. 

Вперше до військових в одну з лікарень міста Лілія завітала кілька днів тому. За шахами, шашками та розмовами провела із захисниками кілька годин. У планах збиратися невеликими групами людей та проводити час з нашими захисниками.

Багато з хлопців не місцеві, тому родини не можуть їх постійно провідувати. Це наш обов’язок. Коли я приходила до них, захисники залюбки грали шахи та шашки між собою та зі мною. Познайомилися та поспілкувалися. Важливо пам’ятати, що військові потребують нашої уваги. Я перед зустріччю обов’язково контактую з лікарнею, аби розуміти, що хочуть робити цього разу хлопці. Також потрібно розуміти, що вони швидко втомлюються та морально виснажуються, тому організацію дозвілля підбираємо під їх уподобання, - каже тернополянка.  

Аби долучитися до доброї справи та проводити дозвілля з військовими, звертайтеся до Лілії Проць за номером телефону: +38097-312-76-60. 

Читайте також: Тернопільський художник проводить заняття з малювання для поранених бійців.

Фото з фейсбук-сторінки Лілії Проць

Вибір читачів за тиждень

Відео