Оксана Мацьопа

Тернополян 14 жовтня запрошують на мілітарі-stand-up від Третьої штурмової

Трагікомедію про героїзм представить військовий, заслужений артист України Євген Авдєєнко

Третя окрема штурмова бригада ЗСУ організує в Тернополі показ своєї моновистави «Ненароджені для війни». Про це повідомили на сторінці військово-культурного заходу.

«Ненароджені для війни» — документальна вистава про реальні події та життя військового

«Ненароджені для війни» – це унікальна театралізована постановка, що розповідає про життя на фронті та внутрішні переживання військових. Вистава заснована на реальних історіях бійців 3-ї окремої штурмової бригади та виконана Євгеном «Авдєєм» Авдєєнком — актором і бійцем цієї ж бригади. Євген до війни 18 років виступав на сцені, зокрема в Національному драматичному театрі ім. Лесі Українки та Театрі драми і комедії на лівому березі.

В основі постановки лежать історії, які Євген почув від своїх побратимів та посестер або пережив особисто. Ці історії охоплюють початок широкомасштабного вторгнення, прощання з рідними, будні «на нулі», армійську рутину, солдатську дружбу та навіть спілкування з окупантами. Незважаючи на серйозність тем, у виставі також присутні гумор, зокрема чорний, та ненормативна лексика.

Основна ідея вистави полягає в тому, що ніхто не народжений для війни. Фраза «я ненароджений для війни», як зазначає Євген Авдєєнко, часто є спробою уникнути відповідальності за захист своєї країни.

Режисером-постановником вистави є Анатолій Нейолов, художній керівник театру «Чорний квадрат».

Зараз моновиставу показують у різних українських містах. У Тернополі презентують 14 жовтня в Українському Домі «Перемога».

Усі зароблені під час показів кошти підуть на закриття потреб 3 ОШБр ЗСУ.

Фото з фейсбук-сторінки вистави «Ненароджені для війни»

 

Вибір читачів за тиждень

Відео