Тернополян навчали тактики ведення бою

Сьогодні жителі міста Тернопіль відпрацювали навички з тактики, техніки безпеки зі зброєю та роботу в команді, та без неї. Все це вони робили на території, яка імітує житлові приміщення.

- Головна мета військових вишколів – за максимально короткий термін сформувати у необхідні вміння та навички, які можуть знадобитись в умовах бойових дій, – розповів один із інструкторів, учасник організації «Чорний Ворон», Тарас.
- Вишколи подібного роду мають на меті проведення навчань по тактиці бою в пересічній місцевості, і зокрема тактика ведення міського бою, на чому ми в більшості і спеціалізуємось, а також, це "штурмовий альпінізм", тобто використання альпінізму в тактиці міського бою при роботі в приміщеннях. Також велику роль відіграє медицина. Ми проводимо тактичні навчання з цього приводу, що не є маловажливим тому, що в теперішній ситуації, якби там не було, кожна людина має вміти надати першу медичну допомогу, розповідає інструктор.

- Проводиться поглиблений курс, тобто медична допомога в бою, і для цього ми використовуємо: дими, шумові гранати, для того, щоб максимально наблизити людей до реальних умов бою, каже Михайло, інструктор з тактичної медицини, та учасник організації «Правий сектор». Він зауважив, що пересічні громадяни не завжди розуміють необхідність отримання знань про надання першої медичної допомоги. 
- Я досить часто працюю з своїми побратимати, яких впринципі і навчаю і вони розуміють, що це їх обов’язок мати такі навички. Також проводяться пробні вишколи по різних навчальних закладах, де ми працюємо з молодими хлопцями та дівчатами, серед яких активності дуже мало. Я зауважив, що найдієвіший метод навчання пересічних громадян - розповідати про кров і пораннення, а тобі вже про надання самої допомоги тоді тебе починають уважніше слухати, оскільки розуміють що отриманні зання просто необхідні, каже він.
Керівник цивільного корпусу «Азов», Максим розповів як виникла ідея проведення вишколів.
- Були люди які цим займались давно, і ми з ними поговорили і вирішили проводити вишколи, адже вони дають багато знань і корисних навичок. Тренування у нас відбуваються два рази в тиждень, один раз – ми навчаємо техніки бою у приміщення, другий – на відкритій місцевості, також іноді проводимо захоплення будівель з криші .
Ще один із інструкторів, Сергій поділився планом проведеного вишколу :
- Сьогодні ми працювали над штурмом та зачисткою приміщення, далі над тактичною медициною та фізичною підготовкою.

 

Учасники тренування залишились тільки з позитивними емоціями та корисними навичками.
- Я з ЦК «Азов» і нам розповіли, що є такі тренування,  вишколи, я вирішила прийти. Коли я відвідала тренування вперше мені дуже сподолабось, ми там вивчаємо військову тактику, розбираємо та збираємо автомати, атмосфера дружна і це весело, - розповіла Інна. 
- Сьогодні ми вивчили тактику в будівлі, як правильно стояти, як тримати автомат у всіх позиціях, на рахунок атмосфери, цікаво розповідають і головне це практика, - розповідає Дмитро . 
- Люди не знають про такі вишколи, а якщо і знають, то не приходять, але повірте, воно варте того. Коли я прийшла вперше, то була дуже здивована, інструктор джуе хороший, він багато чого знає, мені особисто дуже цікаво проходити ці тренування і цю всю підготовку. Сьогодні нам розповіли як правильно поводитись в приміщені, коли в тебе є два нападники з зовнішнього боку і позаді, як діяти в групі по дві, три та чотири людини, як проходить ракіровка і розподілення, - говорить  Ольга.
- На сьогоднішньому вишколі навчився працювати в команді та одиночно, тактику бою та як тримати автомат. Атмосфера дуже хороша, така ж як і люди, все дуже гарно пояснюють. І в майбутньому я планую і надалі відвідувати тренування подібного роду, -  розповів Дмитро.
- Ми не тільки проводимо свої вишколи, а й відвідуємо чужі. Там знайомимось з  людьми, які цікавляться такою ж тематикою, обмінюємось контактами, точками тренування і або вони до нас в гості, або ми до них, - додає на завершення, один з інструкторів, Іван.

Подібні вишколи проводяться щосереди о 19.00 год. та щонеділі о 10.00 год.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео