Божена Волинець

«Борщ», «Кутя», «Оксана»: тернополянка виготовляє незвичайні цукерки (фото)

Надія Шушайло за фахом - економістка, а у житті - творча особистість з купою кондитерських ідей.

Борщ і кутя, здавалося б, звичайні страви, які готують українки, проте це не про нашу співрозмовницю. Надія Шушайло ніколи не готувала ці страви, але вдало втілює їх у солодощах. «Цибуля», «Квасоля», «Буряк», «Морква», «Гриби», «Сметана» і навіть «Хліб» - такий набір цукерок в шоколаді під загальною назвою «Борщ», котрий готує жінка. 

- Працюючи за спеціальністю, я їла дуже багато солодкого. Кожного дня, по дорозі на роботу, я купувала собі зефір, печиво, робила каву з цукром і вершками. Було дуже смачно, але я стала помічати, що після цього я себе погано почувала. Невдовзі у мене з’явився син, я пішла в декрет і почала цікавитись корисними солодощами, - розповідає Терену Надія.

Оригінальні цукерки Надії Шушайло

Спершу жінка робила цукерки із простих продуктів – соняшника, чорносливу, кокосової стружки. З часом почала експериментувати та пробувати різні цікаві поєднання. Ось нещодавно вона придумала рецепт набору - «Борщ».  Назва невипадкова, адже солодощі виготовляє із овочів, які входять до складу цієї страви.

- Зараз роблю цукерки із сирами, бо там можу повністю проявити свою фантазію. Вони відрізняються від корисних тим, що там шоколад солодкий. Він мусить виступати як консервант, бо по-іншому тоді б цукерки псувалися, - зазначає майстриня.

Набір цукерок Надії Шушайло

Готує з різними видами сирів і тарти в колаборації з шоколадом, фруктами, ягодами, горіхами, травами та спеціями.

Оригінальні тарти

Окрім сирних смаколиків, наразі є корисна новинка - зимовий набір з фруктами – ківі, хурмою, а набір «Кутя» був «маст-хевом» у період різдвяно-новорічних свят. 

- Кутю, як і борщ, я ніколи не готувала. Але минулого року, коли мама у святвечір працювала, то попросила мене її приготувати.  Я погодилась, але відразу  подумала – а я ж не вмію, що я буду готувати? На той час я вже робила солодощі, от і знайшла вихід – зробити її в цукерках. Я була щаслива, задоволена, що в мене все вийшло. Але коли мама прийшла, то не зовсім це підтримала, запитавши – «а нормальна кутя де?», - сміючись розповідає Надія.

"Кутя в цукерках" від Надії Шушайло

В дитинстві Надія мріяла стати модельєркою. Зараз їй вдається здійснювати задумане - одягати своїх моделей-цукерочок, які називаються– «Фріда», «Оксана», «Наталка», «Франческа». Каже, що, приготувавши їх, бачила у них жіночу красу, й назви моментально виникали. У планах в жінки ще «дівчата», які планує об’єднати у один набір, який можливо буде в продажі до 8 березня. 

Усьому жінка навчається самотужки й жодного разу не відвідувала майстер-класів. 

- Часом жартую, що піду на звичайну роботу і буду мати стабільну зарплату, але я не можу залишити свої ідеї. Вони до мене приходять кожен день, і  найбільша радість -  це те, що вони є, - ділиться наостанок Надія.

Цукерки Надії Шушайло

Фото надані співрозмовницею.

Вибір читачів за тиждень

Відео