Тетяна Бакай

Тернополянка виготовляє оригінальні шоколадні писанки з горіхами і сухофруктами (фото, відео)

Смаколики без цукру і виготовлені з натуральних продуктів

Тернополянка Оксана Содомора, поборовши онкологію, повністю відмовилася від цукру та солодощів. І саме так з’явилася ідея виготовляти натуральні смаколики, які не тільки смачні, а й корисні. Напередодні Великодня кондитерка вирішила зробити щось тематичне і взялася за шоколадні писанки. 

Жінка використовує натуральний шоколад, який готує з необробленого какао-масла і керобу - це порошок плодів ріжкового дерева, що росте у середземноморських країнах. Зовні кероб мало чим відрізняється від звичайного какао-порошку, однак за смаком він більш насичений і солодкий. 

Шоколадні писанки від Оксани Содомори

До шоколаду додаю фундук, кеш’ю, арахіс, мигдалеві пластівці, родзинки вищого сорту, сушені фрукти, амарант, кунжут. Шоколад декорую різними квітами, - розповідає Оксана Содомора

Виготовлення писанок досить складний процес, відповідно вимагає багато часу. 

Спочатку треба підготувати робоче місце і усі форми. Натерти какао-масло і головне все правильно протемперувати - це процес нагрівання та охолодження до потрібних температур. Потім все швиденько розлити по формах та почати декорування, - описує процес роботи кондитерка. 

Шоколадні цукерки без цукру, з горіхами та сухофруктами всередині


Кероб-шоколад пані Оксана почала виготовляти перед Різдвом, а загалом натуральними смаколиками займається вже близько двох років. Розпочинала все із пастили та фріпсів, а згодом жінка почала розвивати свою діяльність. 

Я не любителька кафе, але іноді з подругами забігаю, і  ще ні в одному закладі не знайшлося десерту без цукру. Це насторожує, тому й захотілося виготовляти такі смаколики самотужки. Вся моя продукція максимально натуральна і цілком без цукру, - каже жінка. 

Фото Оксани Содомори

Вибір читачів за тиждень

Відео