Юлія Пацкаль

Тернополянки в’яжуть шкарпетки для захисників: запрошують долучатися усіх охочих (відео)

За три тижні вже вдалося зв’язати пів сотні теплих шкарпеток

У Тернополі пенсіонерки вже третій тиждень в’яжуть теплі речі для захисників і захисниць. У приміщенні міського терцентру соціального обслуговування населення розгорнули справжній цех з в’язання шкарпеток, а також балаклав, шапок та рукавиць. Так загін волонтерок хоче допомогти утеплити бійців на зиму. На в’язання однієї пари теплих шкарпеток йде від 10 годин до кількох днів, залежно від навичок майстрині. 

Пані Віра почала цікавитись в’язанням ще в дитинстві. Починала з простого, а потім почала використовувати складніші техніки. Теплі речі для бійців виготовляє руками ще з 2014 року. Коли почула про ініціативу терцентру, одразу ж доєдналася до загону майстринь. Таким чином  хоче допомогти захисникам і захисницям легше пережити морози. 

Новачкам у в’язанні для початку варто навчитись зав’язувати петлі, радить майстриня. Це спробувала зробити і журналістка “Терену”.

Усіх охочих обіцяють навчити в’язанню та запрошують долучатися до ініціативи. Також майстриням бракує матеріалів, тому вони просять приносити нитки до терцентру, що знаходиться у Тернополі на вулиці Лисенка, 8.

Фото та відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео