Тамара Коблик

Тисячі прочан з’їхалися на Всеукраїнську прощу в Зарваницю (фото, відео)

Спільно молилися владики Синоду Єпископів УГКЦ з усього світу

«Коли ми приходимо на прощу до Зарваниці, всіма фібрами своєї душі відчуваємо, що над нами відкривається небо, до нас приходить наша Мати. Вона сьогодні хоче нас тут слухати, а ми так багато маємо Їй сказати». Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав 13 липня під час Молебню до Богородиці, яким розпочалася Всеукраїнська проща до Марійського духовного центру «Зарваниця», повідомляють на сайті Української греко-католицької церкви.

Традиційно, щорічна проща до Зарваниці розпочалася ходою паломників зі свічками від парафіяльного храму Зарваниці до місця об’явлення Богородиці. Відтак на площі перед базилікою відбувся Молебень до Матері Божої, який очолив Блаженніший Святослав. Спільно молилися владики Синоду Єпископів УГКЦ з усього світу. Знаком надії для багатьох українців стала присутність на молитві звільнених з полону священників УГКЦ Івана Левицького і Богдана Гелети, які наприкінці Літургії благословили народ.

Віримо, що спільна молитва має велику силу. Просимо Пресвяту Богородицю, щоб була Небесною Заступницею для українських Захисників і Захисниць, щоб забрала всі болі і страждання нашого народу та допомогла звільнити українську землю від агресора. Дякуємо Отцю і Главі УГКЦ Блаженнішому Святославу за патронат Божественної Літургії. Божого благословення, єдності та Перемоги нам усім! - написав на своїй сторінці у фейсбуці перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Блаженніший Святослав звернувся до Пресвятої Богородиці з особливою молитвою за багатостраждальний український народ:

Мамо, нас болить… Нас болить біль дітей, зранених у київському „Охматдиті“ і в мужньому Харкові, тих, які кричали до небес із болю на вокзалі у Краматорську і під завалами у Кривому Розі. Мамо, нас болить біль кожного українського воїна, який, можливо, у цій хвилині зрошує своєю кров’ю широкі українські степи. Мамо, нас болить біль кожного, кого зараз катують у російських тюрмах. Їхній голос тільки Ти сьогодні чуєш. Мамо, нас болить біль наших жінок, матерів, дружин, які похиляються над мертвими тілами своїх найдорожчих. Мамо, нас болить біль дітей, які плачуть за своїм татусем, за якого щодня вмиваються сльозами в молитві перед Тобою. Мамо, нас болить доля мільйонів українців, яких сьогодні доля закинула далеко від рідної землі.

Патріарх від імені Церкви подякував кожному паломнику та паломниці, що прибули на щорічну Всеукраїнську прощу до Зарваниці.

Читайте також: На Тернопільщині перекинувся автобус з паломниками (фото)

 

Фото: Олександр Савранський, пресслужби Тернопільської облради

Відео: Живе телебачення



Вибір читачів за тиждень

Відео