Цей вантаж для наших військових на вагу золота

stayura

Позашляховик УАЗ, який на вагу золота на болотистих дорогах Луганщини, знайшли на Гусятинщині. За згодою депутатів районної ради автівку передали волонтерам, а після ремонту вирішили відправити бійцям 93-ої бригади.

— Ми ще торік провели через рішення сесії цей автомобіль, дали дозвіл на його передачу в військо. Він потребував ремонту, але наші волонтери з цим впорались, — розповідає голова Гусятинської районної ради Василь Бойчук.

З ремонтом автівки допомогли місцеві — збирали кошти і шукали деталі, повідомляє Нова Тернопільська газета.

— Поміняли акумулятор, двигун, міст, купили колеса. Машина стара, десь 80-их років, але нині на ходу, — каже майстер Володимир Лазар.

Поставити  старенький позашляховик на хід обійшлося в 10 тисяч гривень. Проте, запевняє колишній боєць 93-ої бригади, голова Тернопільської міської організації ВО “Свобода” Володимир Стаюра, це того вартує. За прохідністю радянський  УАЗ  поки що найкращий.

— Нині це єдина машина, яка має відповідну прохідність для доріг Луганщини. Ми цього разу їдемо в Кримське, там нема чим більше їздити, тож із транспортом складна ситуація. Нині низенько кланяємось вам за те, що ви зробили, — сказав Володимир Стаюра під час освячення автомобіля.

Окрім автівки, котру прикріпили на лафіті, завантажили повний  бус харчів.

— Ми не веземо їжу на склади до Дніпра чи до Харкова,  ми веземо на передову, безпосередньо в рови.  Тут закрутки, тушонки, повидло, вареники  маємо борщі та супи, борошно, цитрусові: апельсини та лимони, — показує вантаж волонтер  Володимир Огородник.

А для підтримки обороноздатності, хваляться колишні бійці, мають сюрприз для військових 44-ої  бригади — їм волонтери із Чикаго передали безпілотник.

Після літургії в храмі автівку та вантаж окропили свяченою водою. Мешканці Гусятинщини спільно провели волонтерів  Володимира Стаюру та Володимира Огородника в дорогу. За кілька днів, планують побратими, вони прибудуть у Кримське. Обрадують та підтримають наших бійців і привезуть додому впевненість, що ми на шляху до перемоги.

Вибір читачів за тиждень

Відео