Ростислав Фук

У Дії відтепер можна змінити місце проживання у кілька кліків

Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів

Змінюйте місце проживання в кілька кліків – повернули в Дію та вдосконалили одну з найпопулярніших послуг. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Робите лічені кліки в Дії — і статус у реєстрі змінюється автоматично.

Послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, маєте бути повнолітнім та отримати дозвіл другого з батьків.

Також разом з Міністерством оборони України працюємо над відновленням послуги для чоловіків призовного віку. Чекайте на оновлення. Продовжуємо створювати найзручніші сервіси для українців. Далі — більше, – каже міністр.

Послугу розробили спільно з МВС, Державною міграційною службою України та Міністерством юстиції України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східної Європи за підтримки Швейцарії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео