Тамара Коблик

У лікарні на Тернопільщині пацієнтам роблять операції в 3D-форматі (відео)

Йдеться зокрема про лапароскопічні операції. Лише впродовж минулого тижня завдяки такому обладнанню в медзакладі були проведені операції з приводу жовчокам'яної хвороби, кісти селезінки, кісти нирки та варикоцеле

Пацієнтам Теребовлянської міської лікарні стали доступні нові методи проведення операцій з використанням надсучасних технологій. Про це повідомили на сторінці лікувального закладу у фейсбуці.

Йдеться зокрема про лапароскопічні операції в 3D-форматі. 3D-лапароскопія – це як 3D-окуляри в кінотеатрі, але в операційній і замість фільму – операційне поле, де працюють хірурги.

Технологія виводить на екран об’ємне зображення хірургічного поля й створює ефект безпосередньої присутності в ньому. У результаті хірурги бачать максимально точне і об’ємне зображення завдяки тривимірній візуалізації. А це означає більше точності і плавності рухів, глибше і об'ємніше бачення, ще менша крововтрата, ще коротший період видужання, ще кращі результати для наших пацієнтів, - розповідають в Теребовлянській міській лікарні.

До слова, лише впродовж минулого тижня завдяки такому обладнанню в медзакладі були проведені операції з приводу жовчокам'яної хвороби, кісти селезінки, кісти нирки та варикоцеле.

Читайте також: Вперше в Україні: 15-річному тернополянину провели унікальну операцію на мозку (фото)

Відео зі сторінки Теребовлянської міської лікарні у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео