Ростислав Фук

У місті на Тернопільщині перейменують дві вулиці на честь загиблих Героїв

Таке рішення прийняли на засіданні міської ради 16 лютого

На засіданні сесії Бережанської міської ради у четвер, 16 лютого прийняли рішення щодо перейменування вулиці Лисенка на честь захисника Віталія Скакуна. Також прийнято рішення щодо вулиці Бояна в частині від вулиці Чорновола до перехрестя вулиці Міцкевича, виокремити цю частину в провулок, та найменувати його на честь Юрія (Руфа) Дадака.Про це повідомив міський голова Бережан Ростислав Бортник.

Процес декомунізації не такий легкий, як здається на перший погляд. Досі є небажання мешканців вулиць з комуністичним нахилом: 8-березня, Мічуріна, Мічуріна-бічна перейменуватись на честь українських культурних, політичних, військових особистостей чи подій Українотворення. На велике здивування, в нашій громаді толком не розроблений брендбук громади, де б було прописано правила та вимоги до адресних табличок, вивісок, фасадів, – розповів Ростислав Бортник.

Нагадаємо, Віталій Скакун загинув у перші дні повномасштабної війни - 25 лютого 2022 року.  Він підірвав Генічеський міст на Херсонщині, чим значно уповільнив пересування ворога. Однак сам звідти вийти не встиг. 

Юрій Руф – поет, письменник, громадський діяч. Народився у Бережанах, але проживав у Львові. З початку вторгнення росії в Україну воював у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Він загинув у бою на Луганщині на початку квітня.

Фото з допису Ростислава Бортника

Вибір читачів за тиждень

Відео