Орест Сарматський

У США 96% господарств – сімейні ферми (Агроновини)

0501 (Copy)

Сімейні ферми США сягають 96% усіх фермерських господарств США, на які припадає 87% землі у фермерських господарствах і 82% вартості всієї проданої сільськогосподарської продукції. 

Про це свідчать дані служби статистики США (NASS), пише agronews.ua.

Так, на невеликі сімейні ферми, ферми з GCFI менше ніж $350 тис./рік, припадає 88% усіх фермерських господарств США, 46% загальної землі у фермерських господарствах та 19% вартості всієї проданої сільськогосподарської продукції.

Великі сімейні ферми (GCFI в розмірі $1 млн і більше) сягають менше 3% усіх фермерських господарств США, але виробляють 43% вартості всієї сільськогосподарської продукції. Середні ферми (GCFI від $350 тис. до $999,99 тис.) становлять 5% фермерських господарств США і дають 20% вартості всієї сільськогосподарської продукції.

Дані також показують, що кількість сімейних ферм зменшилась на 4% (майже 80 тис. ферм) з 2012 р. Великі та середні сімейні ферми зазнали більш різкого скорочення, зменшившись відповідно на 13% та 8%. Невеликі сімейні ферми зменшилися на 3%.

0502 (Copy)
0502 (Copy)

Стало відомо, чому в Україні різко зросла ціна на картоплю

В Україні різко зросла ціна картоплі. Оскільки овоч є основним харчовим продуктом для мільйонів українців, тому подорожчання відчутно вдарить по їхніх кишенях.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «1+1», пише agronews.ua.

Зазначається, що найдешевша картопля наразі в західних регіонах країни, де вартість середньому становить 7-8 грн/кг.

У південних областях України кілограм картоплі коштує в середньому 8,5 грн/кг. У центральних областях купити овоч можна за 9,5 грн/кг.

Разом з тим, в супермаркетах ціна картоплі варіюється в діапазоні від 10 до 12 грн/кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео