Тамара Коблик

У сусідніх областях та на Тернопільщині чути вибухи: працює протиповітряна оборона (відео)

Влада Тернополя і сусідніх областей просить усіх залишатися в укриттях. Повітряна тривога триває вже другу годину

Сьогодні, 15 листопада, під час масової ракетної атаки у Львові було чути вибухи. Також про роботу ППО повідомили у Хмельницькій ОВА.

Над Тернопільщиною працює ППО. Про це повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Над Тернопільщиною працює ППО! Не виходьте з укриттів! - написав він.

Можуть бути перебої з електроенергією. Про це попередив мер Тернополя Сергій Надал.

У Тернополі перебої з електроенергією. «Укренерго» запроваджує екстрені вимкнення світла. Будьте готові, що може зникнути мобільний зв’язок. Будь ласка, зарядіть телефони і зробіть запаси води, - написав він.

Знову працює ППО над нашою областю.

Ситуація вкрай небезпечна. Перебувайте в укриттях! - написав Володимир Труш. - Не фотографуйте жодних об'єктів!

Через відсутність електроенергії у Тернополі не працюють насосні станції «Тернопільводоканалу», а отже немає централізованої подачі води. Якщо ви не встигли зробити запаси питної води, скористайтеся колонками-качалками. Карта їх розміщення за посиланням.

Ворог вразив об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури на Львівщині.

У Львові чути вибухи. Всім залишатись в укритті! - написав мер Львова Андрій Садовий. - Частина міста без електроенергії. 

Інформацію про вибухи підтвердили у Львівській ОВА.

У Львові є проблеми з електропостачанням, перебої в роботі мобільних операторів, - написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Наразі у місті та області є проблема із мобільним зв'язком.

Мобільні оператори обмежили роботу частини сервісів, щоб заощадити електроенергію для можливості здійснювати дзвінки, – написав Андрій Садовий.

80% Львова залишається без світла. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу тепла. Гарячої води нема. Комунальники вже запускають дизель-генератори.  

Одну людину поранено внаслідок ракетного обстрілу. Потерпілого оперативно госпіталізували. 

Трамваї та тролейбуси у місті не курсують. Відновлювальні  роботи почнуться після завершення тривоги. 

Всі школярі та дошкільнята перебувають в укриттях разом з вчителями та вихователями до завершення тривоги.

Про відбій тривоги у місті повідомлятимуть машини з гучномовцями.

У Хмельницькій області також місцеві мешканці чули вибухи. Тут спрацювала ППО.

В області було чути звуки  вибухів. Спрацювала ППО. Прохання до усіх залишатися в укриттях! - написав очільник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. - На Хмельниччині зафіксовано 2 прильоти. Частина міста без електрики. 

У Рівному окупанти завдали удару по об’єкту критичної інфраструктури, деякі частини міста без електроенергії, повідомив мер Олександр Третяк.

Про «приліт» у фейсбуці розповів голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Також повідомляють про вибухи на Волині. 

Волиняни, на жаль, маємо влучання по об‘єкту енергетичної інфраструктури в Ковельському районі. Інформацію про потерпілих з‘ясовуємо. На місці працюють відповідні служби, - написав очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко. - У зв‘язку з цим на Волині можливі перебої  з електропостачанням. Запасіться усім необхідним: вода, ліхтарики, павербанки тощо. 

Наразі перебої зі світлом зафіксовано на:

— Львівщині;
— Тернопільщині;
— Житомирщині;
— Одещині;
— Харківщині; 
— Запоріжжі; 
— Рівненщині;
— Волині;
— Дніпропетровщині.

Тримайте при собі енергоносії та портативні радіоприймачі

Тернополяни, залишайтеся в укриттях, повітряна тривога триває.

Юрій Ігнат, речник командування Повітряних Сил ЗСУ в ефірі Суспільного розповів, що війська РФ «перевершили» атаку 10 жовтня, коли було випущено 84 ракети.

Тут уже сотня. Так, це масований ракетний удар. Об’єкти критичної інфраструктури — перша ціль, але наслідки є і по житлових будинках. Підсумки будуть пізніше ППО працює, є збиття по всій території України. Уже випущено 80 ракет, і летить ще щонайменше 20, — сказав Ігнат.

Він також розповів, що РФ використала ракети типу «Х» з району Каспійського моря, «Калібр» з акваторії Чорного моря. Також працювали бомбардувальники ТУ.

Була масована атака. Але ми готувалися, ми знали про ці наміри. Тому працюємо. Деталі будуть після скасування повітряної тривоги, — додав він.

Сьогоднішній удар по енергетиці України – наймасштабніший з початку війни. Ця атака може вплинути не тільки на нашу країну, а й на сусідні, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Енергетична ситуація в Україні – критична.

Наша ППО збила 70 із 90 ракет рф сьогодні . Але є влучання – пошкоджено 15 об’єктів енергетичної інфраструктури. Про це повідомив Кирило Тимошенко.

Інформація доповнюється.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео