Тамара Коблик

У сусідній з Тернопільщиною області звільнили директора Департаменту охорони здоров'я ОВА

Відповідні кадрові рішення прийняли через корупційний скандал із МСЕК

Вчора, 23 жовтня, начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін звільнив директора Департаменту охорони здоров’я ОВА Олександра Завроцького. Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

Відповідно до рішення РНБО та висновків МОЗ, в Україні будуть ліквідовані усі МСЕК. На центральному рівні прийнято кадрові рішення. Медико-соціальна експертиза має проводитися прозоро і справедливо, бути орієнтованою на людину. Зловживанням в ній не має бути місця. Очевидно, що координація з цих питань виконувалась на неналежному рівні. Тому прийняті відповідні кадрові рішення, – повідомив очільник Хмельницької області.

 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив про засідання РНБО щодо ситуації з МСЕК і зловживаннями посадовців із отриманням інвалідності.

Він заявив про «багато фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців» і низку рішень щодо цього, які визначила РНБО.

22 жовтня стало відомо, що Генпрокурор України подав заяву на звільнення після скандалів з МСЕК.

Нагадаємо, що в керівниці Хмельницького обласного МСЕК Тетяни Крупи в робочому кабінеті було виявлено 100 тисяч доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки “ухилянтів” із прізвищами та фіктивними діагнозами.

16 жовтня головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав, що у Хмельницькій області 49 прокурорів, ймовірно, отримали інвалідність другої групи за рішенням голови обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яка перебуває під слідством.

21 жовтня стало відомо про обшуки у ще однієї керівниці МСЕК - з Миколаївської області. У посадовиці знайшли 450 тис. доларів і російський паспорт сина.

Читайте також: Центральну МСЕК ліквідують до кінця тижня - Ляшко

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео