Тамара Коблик

Львівщину атакували ракетами і шахедами: чути вибухи, є влучання (фото, відео, оновлено)

Пошкоджено житлові будинки, школи, дитсадок, ліцей

Сьогодні, 29 грудня, близько 5 години ранку, у Львові пролунали вибухи. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Він уточнив, що є інформація про 2 прильоти у Львові. За повідомленням, понад 10 шахедів атакували Львівщину. 

На місцях працюють оперативні служби.

Вже під час другої оголошеної повітряної тривоги у Львові знову чули вибухи. 

За попередньою інформацією, яку оприлюднив очільник Львівської ОВА Максим Козицький, є влучання у житловий будинок у Львові. Є постраждалі.

В одному з ліцеїв міста почалася пожежа. Ймовірно – через падіння уламків ракети.
На місце прямують всі профільні служби.

Наслідки ракетної атаки на Львів. Вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки. Фото з телеграм-каналу Андрія Садового

Голова Львівської ОВА Максим Козицький оприлюднив відео з місця події:

Львів. Перебуваю у житловому кварталі, який постраждав від вибухової хвилі. Є руйнування. Є постраждалі, - підписав відео він.

Львів. Житловий будинок на вулиці Хоткевича. Через ракетний удар одна людина загинула, троє поранених. Інформація доповнюється, - йдеться у повідомленні Максима Козицького.

Станом на 9:28 у Львові відомо про одного загиблого в наслідок ракетного удару. 
8 людей поранено. Про це написав мер міста Андрій Садовий.

Наслідки ракетного удару по Львову. Пошкоджено 3 школи та дитячий садок. Фото з телеграм-каналу Андрія Садового

Так оговтується Львів після нічних та вранішніх атак. Фото: Львівська обласна державна адміністрація

На Тернопільщині працює ППО. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Мер Тернополя Сергій Надал попросив залишатися у безпечному місці до відбою та не публікувати фото та відео. 

Закликаю людей, які відповідають за укриття, перевірити чи вони відчинені! - написав він у своєму телеграм-каналі. - Якщо ви є свідком неналежного утримання укриття чи замкненого сховища під час повітряної тривоги — терміново телефонуйте на гарячу лінію міської ради (0352) 1580 або 067 447 2919.

Переглянути розташування та години роботи сховищ можна у додатку «Е-Тернопіль» у розділі «Мапа укриттів». Завантажити додаток можна на iOS та на Android.

Внаслідок ранкової атаки у столиці вже є 5 постраждалих. У Подільському районі двом чоловікам медики надали допомогу на місці. Одного постраждалого госпіталізували в Святошинському районі та двох — у Шевченківському, повідомив мер Кличко.

Станом на 8:55 вже семеро госпіталізованих у столиці. П'ять із них — у Шевченківському районі. Медики працюють на місці виклику, — міський голова Києва Віталій Кличко.

Вибухом пошкоджена будівля станції метро «Лукʼянівська». Станція працює як укриття. Поїзди прослідують станцію без зупинки.

У Дніпрі, за інформацією місцевих ЗМІ, є влучення до торгового центру. Також пошкоджено житлові будинки поряд. Мер Борис Філатов написав, що є загиблі та поранені.

Трагічний ранок для області. Ворог атакував ракетами. Попередньо постраждали майже півтора десятка людей. Чотири - загинули, - написав у своєму телеграм-каналі очільник місцевої ОДА Сергій Лисак. -  У Дніпрі маємо «приліт» по торговельному центру. Виникла пожежа. Понівечені приватна оселя, шестиповерхова будівля, пологовий будинок. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео