Тетяна Бакай

У Тернополі батьки занепокоєні, що можуть закрити дитячий басейн: що кажуть у міськраді

Басейн був тривалий час закритий через воєнний стан, відкрили його у квітні 2023. Однак наприкінці року закрили на профілактичні роботи — спершу на місяць, а потім на два, що схвилювало батьків

Дитячий басейн у комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі з ігрових видів спорту на вул. Бойчуків, 4 а не встиг попрацювати й року, як наприкінці грудня 2023 року його знову закрили до 1 березня 2024 року. Пояснили — на профілактичні роботи. Однак батьки дітей, які ходять в басейн, хвилюються, що його можуть закрити взагалі. Кажуть, басейн вже був закритий тривалий час через воєнний стан, тільки відновив роботу у квітні 2023 року і ось знову неприємні новини. 

Занепокоєні батьки збирають підписи і готують звернення у міськраду з проханням не закривати басейн, адже він дуже потрібен дітям. Що ж буде з басейном, дізнавалися журналісти Терену

Спершу закривали на місяць, потім — на два 

Спершу басейн мали закривати на місяць, а потім виявилося, що на два, розповідає тернополянка Ірина Королюк, донька якої ходить на заняття з плавання. Жінка вже зверталася за поясненнями у міськраду. 

Нам пояснили, що такі профілактичні роботи мають пройти усі басейни раз на рік, протягом місяця. А оскільки зараз триває опалювальний сезон, то з точки зору енергозатратності, це краще провести саме в зимовий період. Також в цей час  високий ризик захворюваності у дітей, — каже Ірина Королюк. 

Син тернополянки Оксани відвідує заняття з плавання з червня минулого року і йому там дуже подобається. Жінка каже, для дитини це справжній стрес, що басейн не працює. Вона не розуміє, чому його закривають аж на два місяці, коли спершу сказали, що це лише на місяць.  

Наприкінці грудня басейн закрили на тиждень, потім нам сказали не вносити оплату за січень, бо басейн працювати не буде. Одна мама написала листа у міськраду, де їй відповіли, що закриють басейн тільки на місяць, а після другої заяви відповіли, що закриють басейн на 2 місяці. Тренерка запевняє, що басейн готовий до прийому дітей, тож ми не розуміємо, чому наші діти не можуть ходити і займатись плаванням, — говорить тернополянка. 

Тренерів з плавання, які працювали у цій школі, керівництво відправило у відпустки за власний рахунок.

Нічого не пояснивши, нам сказали на 2 місяці написати заяву на відпустку за власний рахунок, — розповідає тренерка Людмила Залюбовська.

У березні всі повернуться на заняття 

Як запевняє начальник міського управління розвитку спорту та фізичної культури Микола Круть, басейн закривати не будуть і 1 березня він знову відновить свою роботу. 

Це щорічний режим профілактики. До прикладу, у нас є басейни, які закриваються влітку, а ось цей по плану взимку. До того ж у зимовий період у дітей підвищена захворюваність та зменшується відвідуваність, тому зараз провести профілактичні роботи буде найкраще, — пояснює Микола Круть. 

Він просить батьків не панікувати, адже про закриття басейну не йдеться і 1 березня усі діти та працівники повернуться на заняття. На цей період діти можуть відвідувати заняття з плавання в інших басейнах.  

Фото з фейсбук-сторінки КДЮСШ з ігрових видів спорту ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео