Тамара Коблик

У Тернополі вирубають деякі сухостійні каштани

Згодом на місці видалених дерев висадять нові саджанці

Комісія з оцінки стану та вартості дерев підготувала дозвільні документи на видалення 24 сухостійних каштанів на вулиці Руській. Проведення робіт з їх видалення буде проводитись 25 червня спеціалізованою організацією. Згодом на місці видалених дерев висадять нові саджанці. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської міської ради.

Зазначимо, що під час щорічних обстежень зелених насаджень були виявлені аварійні дерева, що становлять загрозу для мешканців та інфраструктури міста. В основному це дерева, які перебувають у пошкодженому стані через стихійні явища або мають значні ознаки старіння. Особливо сильно уражені дерева в центральній частині міста, на дамбі Тернопільського ставу та вулиці Руській, де значна кількість каштанів постраждала від шкідника – каштанової молі, - йдеться у повідомленні.

У рамках заходів з озеленення, організованих громадою для відновлення екологічного балансу, на місцях видалених сухостійних дерев вже висаджено близько 50 саджанців катальпи бігнонієвидної. Ці роботи проводяться в рамках акції «Екологічне відродження вулиць міста», спрямованої на формування високодекоративних та стійких до несприятливих умов дерев.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео