У Тернополі підробили Генплан? (відео)

Вчора, 15 лютого, у Тернополі відбувся круглий стіл на тему: "Генплан Тернополя: відвертий дерибан міської землі чи маніпуляції чиновників?”.

Із ініціативою провести такий захід виступив Центр громадського контролю “ДІЙ”. Участь в обговоренні взяли представники місцевого самоврядування, аквтивісти та журналісти. Відтак за словами голови депутатської комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі Андрія Шкули той Генплан, що розміщений на сайті міської ради – адаптована копія справжнього.

Андрій Шкула повідомив, що справжній Генплан Тернополя сховали під грифом “ДСК” (для службового користування). Різниця цих двох планів у тому, що багато забудов, які зараз є у нашому місті, насправді розташовані у зелених зонах

[embed]https://youtu.be/pbOkPZBy7Fs[/embed]

Так, нині навіть порушили кримінальне провадження по факту фальсифікації Генплану.

У свою чергу депутат  міської ради Роман Навроцький наголосив, що за зміни до Генерального плану на сесії міської ради він голосувати не буде і запропонував зняти це питання з голосування, повернути його на 2 місяці на доопрацювання та лише після узгодження із жителями Тернополя затвердити.

Однак остаточне рішення щодо Генплану депутати приймуть під час сесії міської ради, що відбудеться 24 лютого.

Також читайте ТУТ.

Вибір читачів за тиждень

Відео