Орест Сарматський

У Тернополі працюватиме міжнародна гуманітарна місія

Спеціалісти міжнародної місії надаватимуть допомогу потребуючим в обласному центрі

Представники міжнародної гуманітарної організації «Medair» прибули до Тернополя задля надання різнобічної допомоги громаді та вимушено переселеним особам.

Про це повідомляє пресслужба міської ради. 

Ми дуже зацікавлені у розвитку тісної співпраці з організацією «Medair» та з іншими благодійними організаціями. Незважаючи на те, що у Тернополі зараз немає активних бойових дій та поранених, ми все ж маємо забезпечити комфортне проживання та перебування тут для тисяч внутрішньо переселених осіб, які прибувають до нас з інших куточків України. Так, станом на 22 березня наша громада прийняла 14,5 тис. переселенців, з них 5 213 осіб – залишились у нас на довший період, – сказав міський голова Сергій Надал.

Також, за його словами, щодня цифра внутрішньо переселених осіб зростає. Тому у цей складний для України час нам важлива будь-яка підтримка і сприяння з боку міжнародних гуманітарних місій та організацій.

Як сказав уповноважений представник «Medair» у Польщі Деймон Тернер Елсворт, організація відкрита практично до всіх гуманітарних потреб. Йдеться про забезпечення непродовольчими товарами та товарами медичного призначення, гігієнічними наборами, професійну підтримку у створенні та укомплектуванні закладів охорони здоров’я, підтримку фізичного і психосоціального здоров’я населення.

Довідково. «Medair» – це міжнародна неурядова організація, яка понад 20 років надає гуманітарну допомогу людям, які потребують її після стихійних лих чи інших криз. Міжнародна штаб-квартира Medair знаходиться у Швейцарії.

Фото: Тернопільська міська рада

Вибір читачів за тиждень

Відео