Ростислав Фук

У Тернополі представлять виставку портретів українців, які втратили дім через війну

Для участі у заході необхідно пройти попередню реєстрацію

Музей

Історії  людей, які постраждали під час російсько-української війни, розкажуть через графічну новелу на реальних подіях в Україні «На межі», а також через виставку портретів «Втрачений дім» у Тернопільському обласному художньому музеї 13 березня, о 12:00.

 Презентує створені культурно-просвітницькі видання Івано-Франківська обласна організація «Молода Просвіта» у партнерстві з Центром розвитку ініціатив «ІнСорс». 

Все, що зібрано на цих сторінка і стендах - реальність, у якій опинилися мільйони українців під час повномасштабного нападу Росії. Ця війна почалася ще у 2014 році з Донецька та Луганська. Зараз її руйнівні наслідки відчуває кожен українець: від дорослого, до немовляти, багато з яких часто народжуються у темних підвалах під звуки сирен та вибухів. Наші міста, житлові будинки далі обстрілюють ракетами й снарядами, забираючи не тільки права та свободи, а й життя мирного населення - наголосила керівниця «Молодої Просвіти» Євгенія Бардяк. 

Виставку портретів та історій «Втрачений дім» було створено влітку 2022 року після візитів організації у тимчасові прихистки для людей, що були облаштовані у школах і садочках Івано-Франківської області на заході України. Команда там записала розповіді тих, хто готовий був говорити про пережите. До виставки увійшло 22 історії. Кожна унікальна і говорить про втрату, якої зазнала людина, позбавлена доступу до базових потреб – відчуття безпеки, їжі, води, тепла, а також про загибель рідних.

До річниці повномасштабної війни на основі виставки виготовлено графічну новелу «На межі», яка має на меті ілюстративно показати воєнну буденність, у якій живе мирне населення України останній рік.

Для участі у заході організатори запрошують пройти попередню реєстрацію.

Фото з відкритих джерел та центру розвитку ініціатив «ІнСорс»

Вибір читачів за тиждень

Відео