Віра Олександрович

У Тернополі відновили прийом крові у тих, хто прагне допомогти пораненим (відео)

У обласному департаменті охорони здоров'я працюють над тим, як організувати здачу крові без черги.

У Тернополі вже відновили прийом крові у тих, хто прагне допомогти пораненим у військових діях проти агресора. Про це в обідню пору сьогодні, 25 лютого, повідомила директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко.  

- Я прошу вибачення у тих людей, які прийшли здавати кров і стояли у черзі, але отримали відмову, - зауважує медик. – У результаті поганої комунікації, порушення організації процесу люди мусили розійтися. Наразі ми ситуацію виправили. До працівників, які дозволили собі так чинити, застосовані певні заходи. Тож Центр крові нормально працює.

Директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко

Нагадаємо, заклик до тернополян про необхідність поповнити банк крові вперше зробили напередодні. Це було дуже потрібно на тлі військової агресії Російської Федерації. Адже у закладах охорони здоров'я України зросла потреба у запасах крові, яка може бути використана на потреби поранених. Але вранці у Тернопільському обласному центрі служби крові раптом почали відмовляти донорам. Нещодавно цю ситуацію виправили. Прийом крові триває.

- Наразі ми працюємо над тим, як організувати здачу крові без черги, - додає Ольга Ярмоленко. – Незабаром кожен охочий зможе зателефонувати на певний номер і отримати орієнтовний час здачі крові.

Така активність краян у бажанні допомогти іншим дійсно вражає.

- Така черга сьогодні вранці під Тернопільським центром служби крові! – написав на своїй сторінці міський голова Тернополя Сергій Надал. - Дякую кожному, хто у такий спосіб підтримує наших мужніх воїнів! Станьте донором крові для захисників України.

 

Здати кров можна у Тернопільському центрі служби крові аж до 20 години. Охочих стати донорами чекають за адресою: вул. Клінічна, 8. При собі треба мати лише паспорт.

- У нас є кому забирати, чим забирати і де зберігати здану кров, - наголошує Ольга Ярмоленко. – Необхідний транспорт також є. У медичному університеті відгукнулися на наше прохання і допомогли холодильниками. Частково установки передали у Центр крові.

Також вона підкреслила, що для Тернопільщини наявна кількість крові – достатня, але її заготовляють із поглядом у майбутнє. Як тільки в інших регіонах буде необхідність, її відразу туди доправлять.

Фото зі сторінки Сергій Надал, відео - Тернопільська обласна державна адміністрація

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео